Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. December 01. 08:12, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Közel egymillió turista érkezik Esztergomba – Országos turisztikai konferencia kezdődött

Közel egymillió turista érkezik Esztergomba – Országos turisztikai konferencia kezdődött

Esztergom ad otthont a XVIII. Országos TDM (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) konferenciának, mely csütörtökön kezdődött és pénteken folytatódik. Az eseményen kiderült: évente közel egymillió turista érkezik hozzánk.

A Magyar TDM Szövetség, a város és a vendéglátó Esztergomi TDM is bemutatkozott a Pázmány Péter egyetem épületében megtartott nyitórendezvényen csütörtökön.

Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán beszámolt arról, hogy a kétnapos konferencia megnyitóján többek között arról beszélt, hogy a turizmus, az idegenforgalom milyen helyet foglal el a mai világban, Európában, ott, ahol új külső és belső nehézségekkel, természeti katasztrófa- illetve biztonságpolitikai helyzetekkel is szembe kell nézni.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az idegenforgalom erősíti a népek közötti szolidaritás, barátság érzését, ahogy ezt Esztergomban is tapasztaljuk a hozzánk látogató, éves szinten közel egymillió turista kapcsán. Külön felhívta a konferencia hallgatóságának figyelmét, hogy Esztergom hosszú-hosszú évek óta egyedülálló fejlesztéssorozat előtt áll: a kormányzatnak köszönhetően számos ponton indulnak meg beruházások, fejlesztések, rekonstrukciós munkálatok, melyek minőségi léptékváltásra emelik az ország első fővárosát.

Ezt követően Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke egyebek mellett a térség idegenforgalmi egységére hívta fel a résztvevők figyelmét, és körvonalazta az esztergomi és környékbeli, illetve megyei fejlesztések, tervezett elképzelések folytatásának menetét és irányát.

A házigazda helyi TDM nevében Szekeresné Czinege Erzsébet, az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke tartott előadát, melyben a helyi TDM mintegy kétéves aktív működéséről, annak eredményeiről és az előttük álló feladatokról beszélt.

A nap további részében több előadás is elhangzott, így például az Esztergom és környékén történő aktív turizmusról, a TDM-ek országos szervezeti rendszeréről, a turizmusirányításról, a minőségmenedzselésről, a természetjárás régi és új távlatairól és a Kisfaludy-turisztikai fejlesztési program nyújtotta lehetőségekről. A rendezvény csütörtöki zárásaként egy koncerttel egybekötött gálavacsorát kínáltak a résztvevőknek.

December elsején, pénteken a Szent Adalbert Központban folytatódik a konferencia előadásokkal, melyek során egyebek között a Google Magyarországról, a Youtube megjelenésekről, a szállás(pont)hu fókuszán keresztül vizsgált turisztikai trendekről, a filmes tévés megjelenésekről és az e-mail marketing kulisszatitkairól is hallhatnak a résztvevők. A konferencia zárásaként egy kötetlen kerekasztalbeszélgetésben osztják meg a magyar TDM-ek képviselői tapasztalataikat, ötleteiket, fejlesztési elképzeléseiket egymással – részletezte Romanek Etelka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.