Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Május 28. 08:41, szombat | Helyi
Forrás: mti

Közel kétezer álláskereső elhelyezkedését támogatják megyénkben

Közel kétezer álláskereső elhelyezkedését támogatják megyénkben

A pályakezdő fiatalok, a tartósan munka nélkül lévők és a közfoglalkoztatottak csoportjaiban közel kétezer álláskereső elhelyezkedését támogatja idén uniós forrásból

finanszírozott munkaerőpiaci képzésekkel a Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal - tájékoztatta a kormánymegbízott az MTI-t.

Kancz Csaba elmondta, a fiatalok elhelyezkedését segítő "Ifjúsági Garancia" programba január elejétől közel hatszáz, 25 év alatti fiatalt vontak be különböző támogatási eszközökkel. Egyharmaduk számára tanulási lehetőséget biztosítottak, a napokban kezdődik meg 60 jelentkező szakmaszerző képzése.

A 25 és 65 év közötti korosztály csoportjában mintegy 700 ember szakmaszerzését támogatják az "Út a munkaerőpiacra" projekt keretében.

A jelentkezőket a térség vállalatai által igényelt hiányszakmákra képzik, mint villanyszerelő, gépi forgácsoló, targoncavezető, eladó, illetve szociális gondozó és ápoló.

A közfoglalkoztatásban dolgozó álláskeresők munkaerőpiaci esélyeinek növelésére 2016-ban szintén közel 600 résztvevő kap különböző képzéseket. Oroszlányban alap- és középfokú végzettség megszerzéséhez szükséges képességek fejlesztését támogatják. Dorogon márciusban kezdődött, Esztergomban és Tatabányán májusban indul betanított szociális segítő képzés. Több városban indítanak betanított parkgondozó, targoncavezető és társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyamokat - ismertette a kormányhivatal vezetője.

Fotó: archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.