Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 05. 12:16, szerda | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal

Közlemény az árvízi veszélyhelyzet tudnivalóiról Esztergomban

Közlemény az árvízi veszélyhelyzet tudnivalóiról Esztergomban

Elrendelték a rendkívüli készültséget és a veszély helyzetet kedden Esztergom – Tát térségében. Lakossági tájékoztató!

A katasztrófavédelmi irányítást átvették az integrált katasztrófavédelem kijelölt munkatársai. A polgári védelem parancsnoka minden településen a polgármester, aki ebben a helyzetben a képviselő-testület döntési körét is gyakorolhatja.

A várható tetőzési árvízszint a Vízügy tájékoztatása szerint 8-8,1 méter lesz. Esztergomban a Prímás-szigeten kedden a kitelepítés megkezdődött, és aki igényelte, azt a Kőrössy kollégiumban helyezte el a polgármesteri hivatal, amely a szigeti intézmények vezetőit is értesített, mivel 6,5 méteres vízszint felett megszűnik a közműellátás a területen.

A lezárt területre kizárólag csak engedéllyel lehet belépni és behajtani.

Szerda reggel 6 órától lezárta a hivatal a Kis-Duna sétány teljes hosszát, mivel a Vízügy munkatársai megkezdték a gátak magasítását és megerősítését. A rendkívüli készültség kihirdetésétől annak végéig a város teljes területére ingyenes parkolás rendelek el annak érdekében, hogy a védekezésben résztvevő járművek és a lakók autói ne gátolják a munkálatokat. A forgalom elől elzárt a területeken tilos a parkolás, amit a rendőrség büntethet. A polgármesteri hivatal kéri a gépjárművel rendelkezőket, hogy a sikeres védekezés érdekében ezt tartsák szem előtt.

A térségbe a honvédségtől 100 katona érkezik, a tűzoltóság állománya 24 órás szolgálatot tart, a polgármesteri hivatalban szintén 24 órás telefonos és személyes ügyelet működik a mai naptól. Emellett egy vonalas ügyeleti szám is él: 33/542-092

A polgári védelem beosztott vezetői tegnap délután eligazítást kaptak, és a védelmi munkálatok a Molnár soron és a Csenkei hídnál megkezdődték. Az önkéntesek szerdán 8 órától, -lehetőleg lapáttal,- munkára jelentkezhetnek a homokdeponálási helyeken: Árok utca, Poór Antal tér, József Attila tér, Mindszenthy tér, Molnár sor.

A ivóvíz ellátás biztosított lesz, melynek minőségét a szakhatóság folyamatosan ellenőrzi.
A 11-es út Tát-Esztergom szakasza, és a pilismaróti szakaszt lezárták. A Volánbuszok útvonaláról tájékoztatás a honlapjukon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.