Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. November 13. 08:10, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Közmeghallgatás és számonkérés Esztergomban

Közmeghallgatás és számonkérés Esztergomban

A választások óta először tartottak szabályos közmeghallgatást hétfőn Esztergomban. Az eseményen csaknem 120 ember jelent meg, többen számon kérték a Fidesz képviselőitől a város helyzetét.

Tétényi Éva független polgármester elsőként az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesületének írásban érkezett kérdéseit ismertette a városi holding gazdálkodásáról.

Steindl Balázs, a Fidesz frakcióvezetője a felvetésekre válaszolva közölte, hogy a kérdésekre 15 napon belül írásban válaszolnak. Szavait felháborodott hangzavar fogadta.

Tétényi Éva polgármester a közmeghallgatáson feltette azt - az írásban érkezett - kérdést, hogy van-e a terve a Fidesz-frakciónak az adósság leküzdésére. Steindl Balázs frakcióvezető rámutatott, hogy a nemrég bejelentett állami adósságátvállalás megoldást jelenthet Esztergomnak. Felvetésére Stámusz Andrea, a Jobbik képviselője kijelentette: az adósságrendezés korrekt megoldása kisegítette volna a várost. Szavait a hallhatóság megtapsolta.

Körmöczi Miklós a Haladó Esztergomért Egyesület nevében azt kérdezte, hogy a Fidesz-frakció miért nem élt a felterjesztési jogával, hogy az állam szüntesse meg az állami inkasszót. A Fidesz-frakció vezetője az újra kibontakozó hangzavarban először kijelentette, hogy a kérdést ilyen körülmények között nincs értelme megválaszolni, majd emlékeztetett arra, hogy a fideszes képviselők is megszavazták, hogy a miniszterhez forduljanak. Ő azonban közölte, hogy nincs jogában eltörölni az inkasszót.

Stámusz Andrea képviselő együttműködésre szólított fel. Nyíri Attila képviselő (MSZP) „kívánatosnak” nevezte, hogy a Fidesz-frakció legalább ne akadályozza azokat, akik szeretnének tenni a városért.

Batyikné Csőke Ágnes képviselő (LMP) úgy vélekedett, fel kellene oszlatni a képviselőtestületet. Steindl Balázs képviselő szerint „ez méltó befejezése volt az estének” és megismételte, hogy a kérdéseket 15 napon belül írásban megválaszolják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.