Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Április 14. 15:33, kedd | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Közös utakon – egyeztetés az esztergomi útjavításokról

Közös utakon – egyeztetés az esztergomi útjavításokról

Hétfő délelőtt Esztergom önkormányzatának képviselői a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselőjével egyeztettek az együttműködés lehetőségeiről.

A találkozón Romanek Etelka polgármester elmondta: Esztergom számára kiemelten fontos, hogy mind az önkormányzat, mind pedig a közút kezelésében lévő útszakaszok javítása minél hamarabb megtörténjen. Az önkormányzat a saját kezelésében lévő szakaszok javítását egy kidolgozott ütemterv alapján még idén megkezdi, a teljes úthálózat rendbehozatalához azonban a Magyar Közút partnerségére is szükség van.

Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom-Esztergom megyei igazgatója tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy idén milyen felújításokra kerül sor, mely szakaszok megújítása várható az állami forrásból biztosított keretösszegből. Tájékoztatása alapján az alap útüzemeltetési feladatokat, vagyis a kátyúzási, karbantartási munkák elvégzése a társaság feladata, a nagyobb volumenű felújításokra hazai vagy európai uniós forrásokat kell bevonni.

Mind az Önkormányzat, mind a Közút egyetértett abban, hogy ezen források biztosításához a feleknek együtt kell működniük. Közös érdekérvényesítésre van szükség minden területen annak érdekében, hogy minél gyorsabban megkezdődhessen az esztergomi utak hosszú távon is érezhető rendbetétele. Ennek megfelelően a találkozón döntés született arról, hogy az önkormányzat és a közútkezelő illetékesei rendszeresen egyeztetnek a továbbiakban a lehetőségekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT