Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2022. Január 10. 17:39, hétfő | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Közösen egy cél érdekében

Közösen egy cél érdekében

Az esztergomi rendőrök a társszervek munkatársaival tartottak ellenőrzést az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkatársainak részvételével szervezett összehangolt akciót a rendőrség az Esztergomi Rendőrkapitányság területén 2022. január elején. A cél az az illegális hulladéklerakással, a gépjárműbontással és természet- illetve környezetkárosításokkal kapcsolatos tevékenységgel szembeni fellépés volt. Az egyenruhások a társszervek munkatársaival több helyszínre is kivonultak.

Az egynapos akció keretében egy esetben indítottak büntetőeljárást a rendőrök egyedi azonosítójellel történő visszaélés miatt, egy esetben a Hulladékgazdálkodási Osztály engedély nélküli bontási tevékenység miatt, valamint három helyszínen illegális hulladékfelhalmozás miatt indítottak eljárást. Ezen cselekményekkel összefüggésben egy személyt elfogtak, kettőt pedig előállítottak.

A természet-és környezetkárosítás elleni fellépés a rendőrség és az együttműködő szervezetek közös érdeke, és amint azt az egynapos akció tapasztalata is mutatta, ezen jogsértésekkel szemben közösen még hatékonyabban tudnak fellépni.

Nem ez volt az első, hasonló akció a térségben. A rendőrség évek óta kiemelt figyelmet fordít a természet-és környezetkárosítással összefüggő jogsértések felszámolására. Ennek érdekében több munkaértekezletet is szervezett már az Esztergomi Rendőrkapitányság, melyek során egyeztették az ezzel kapcsolatos feladatokat, és megszervezték a közös ellenőrzések ütemtervét. A tavalyi évben is sor került egy közös akcióra. A május 11-én megrendezett ellenőrzés végén a rendőrök hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indítottak eljárást. Egy családi ház udvarán tártak fel jogsértő tevékenységet az egyenruhások. A területen nagy mennyiségű gumiabroncsot, tönkrement háztartási gépeket és egyéb hulladékokat találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.