Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 08. 07:37, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Közösségi központtá alakították 300 millióból a dorogi könyvtárat

Közösségi központtá alakították 300 millióból a dorogi könyvtárat

Csaknem 300 millió forintos beruházással felújították és közösségi központtá alakították a könyvtárnak helyet adó bányatiszti kaszinó épületét Dorogon - közölte a polgármester az MTI-vel.

Tittmann János tájékoztatása szerint a könyvtár volt a város közművelődési hálózatának legrosszabb állapotú intézménye. A munkálatok során a korábbi évtizedekben felaprózott tereket egybenyitották, előadóteremnek is használható helyiséget alakítottak ki.

Az épületben kapott helyet a városmarketing-iroda, az emeleten galériát hoztak létre, ahol bemutatják az évek óta raktárakban lévő helytörténeti gyűjteményt, valamint a dorogi művészek város által megvásárolt alkotásait.

A kaszinót 1908-ban emelték, eredeti funkciójának elvesztése után évtizedeken át rendőrségi épületként működött, majd a földszintjén rendezték be a könyvtárat, emelete kihasználatlanul állt. A rekonstrukció után az intézmény felvette az épület tervezőjének nevét, Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum elnevezéssel működik tovább.

Fotón: Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, Völner Pál, országgyűlési képviselő és Tittmann János polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT