Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Február 19. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Közösségi tér fejlesztések és programok indulnak Esztergomban

Közösségi tér fejlesztések és programok indulnak Esztergomban

Egy éve mutatták be az Esztergomi Közösségi CLLD pályázati programját, melynek keretében idén jó pár esztergomi civilszervezet valósíthatja meg elképzeléseit, fejlesztéseit.

Egyre ismertebb Esztergomban a CLLD mozaikszó és az Esztergomi Közösség fogalma, bár csak idén indulnak be a CLLD programot megvalósító projektek. Számos közösségi tér fejlesztés és Esztergomi Közösségi program indul el hamarosan – tájékoztatott Nemeskéri Klára, CLLD pályázati menedzser.

Közleményében hozzátette, hogy a pályázatokat beadó esztergomi civil szervezetek, vállalkozások, intézmények már tudják, de a bevont partnerek és a résztvevő esztergomi közönség még csak most ismerheti meg a tartalmát.

Az Esztergomi Közösségvezérelt Helyi Fejlesztések (CLLD) Európai Uniós pályázat egy 400 millió forintos keret, melyet Esztergom önkormányzata nyitott meg a város közösségeinek. Mint konzorciumvezető, a 17 esztergomi szervezetet tömörítő Esztergomi Közösség Helyi Akciócsoportját (HACS) irányítja a pályázat keretében elkészített helyi közösségi fejlesztési stratégia (HKFS) megvalósítására. Az Esztergomi CLLD programot a Művelődés Házához kapcsolódó HACS munkaszervezete koordinálja és működteti.

Esztergomi intézmények, vállalkozások és civil szervezetek 56 pályázatot adtak be a CLLD városi keretre.

Az Esztergomi Közösségi programok szervezésére, beadott pályázatok a város értékeinek megjelenítésére, a helyi fiatalok és hátrányos helyzetű csoportok megerősítésére, valamint a városi önszerveződések és helyi önfenntartás elősegítésére irányulnak. Ugyanezen témákra vonatkoznak a városon kívüli együttműködések kialakítására és ápolására benyújtott pályázatok – fűzte hozzá Nemeskéri Klára.

Az esztergomi kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére is több értékes pályázat érkezett.

A pályázatok értékelése, bírálata és megvalósításuk elősegítése többszereplős folyamat. A pályázók tájékoztatását, koordinálását és segítését heti három nap, három városi ügyfélszolgálati ponton végzi a HACS munkaszervezete, ahol a pályázók és a CLLD programban résztvevők elektronikus irodai környezet, projektort, laptopot és más mobil eszközöket, WIFI-t is használhatnak térítésmentesen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.