Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2021. Április 23. 15:39, péntek | Helyi
Forrás: Budapest Környéke

Közvetlen közúti összeköttetés lesz Esztergom és Gödöllő között, megépülhet Vácnál az új Duna-híd

Közvetlen közúti összeköttetés lesz Esztergom és Gödöllő között,  megépülhet Vácnál az új  Duna-híd

Pénteken a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot a váci Duna-híd tervezésére. Az új átjáró a Szentendrei-szigeten keresztül kötné össze az M2-est a 11-es főúttal.

Másfél évvel ezelőtt civilek egy csoportja petíciót írt azért, hogy híd épüljön Vácnál a Dunán, ma pedig kiírták a közbeszerzési pályázatot a tervezésének előkészítésére.

Nem csak híd épülne, hanem egy hozzá kapcsolódó 16 kilométeres közlekedési úthálózat is, amely tulajdonképpen Esztergomot és Gödöllőt kapcsolná össze.

A Duna két partjának új kapcsolatával számos kistérségi kapcsolódási pont alakulhat ki. A pályázat szerint a nyertes megbízást kap a Váci új Duna-híd előkészítése érdekében egy döntéselőkészítő tanulmány, tanulmányterv, és környezeti hatástanulmány készítésére.

A most megjelent tender szerint a Duna főágán 600 méter hosszú és a hajózási paramétereknek megfelelő, 120-180 méteres hídnyilásokkal épített hídszerkezet előkészítése szükséges. Mindkét Duna ágon két-két lehetséges helysínt fognak geotechnikai fúrásokkal is megvizsgálni és hidanként legalább 3 különböző hídszerkezet-verziót kell megnézni.

Illusztráció: Budapest Környéke

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 09:07, péntek | Helyi

Tokodi Nyitott Pincék 2022

2021-ben új korszak kezdődött a tokodi pincevölgyben, a megújult Borkultúra Egyesület, valamint az Együtt Tokodért Egyesület közös kooperációjában rendeztük meg újra, többségében helyi borászokkal a Tokodi Nyitott Pincék rendezvényt

2022. Május 19. 19:10, csütörtök | Helyi

FANFESZT ESZTERGOMBAN!

Na most figyelj, Esztergom! 🤩 Érkezik hozzátok a FanFESZT!, az év legkirályabb eseménye! 😉

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Holnap lesz a hét legmelegebb napja

Pénteken újra 30 fok felett alakul a hőmérséklet az ország legnagyobb részén.