Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 23. 15:39, péntek | Helyi
Forrás: Budapest Környéke

Közvetlen közúti összeköttetés lesz Esztergom és Gödöllő között, megépülhet Vácnál az új Duna-híd

Közvetlen közúti összeköttetés lesz Esztergom és Gödöllő között,  megépülhet Vácnál az új  Duna-híd

Pénteken a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot a váci Duna-híd tervezésére. Az új átjáró a Szentendrei-szigeten keresztül kötné össze az M2-est a 11-es főúttal.

Másfél évvel ezelőtt civilek egy csoportja petíciót írt azért, hogy híd épüljön Vácnál a Dunán, ma pedig kiírták a közbeszerzési pályázatot a tervezésének előkészítésére.

Nem csak híd épülne, hanem egy hozzá kapcsolódó 16 kilométeres közlekedési úthálózat is, amely tulajdonképpen Esztergomot és Gödöllőt kapcsolná össze.

A Duna két partjának új kapcsolatával számos kistérségi kapcsolódási pont alakulhat ki. A pályázat szerint a nyertes megbízást kap a Váci új Duna-híd előkészítése érdekében egy döntéselőkészítő tanulmány, tanulmányterv, és környezeti hatástanulmány készítésére.

A most megjelent tender szerint a Duna főágán 600 méter hosszú és a hajózási paramétereknek megfelelő, 120-180 méteres hídnyilásokkal épített hídszerkezet előkészítése szükséges. Mindkét Duna ágon két-két lehetséges helysínt fognak geotechnikai fúrásokkal is megvizsgálni és hidanként legalább 3 különböző hídszerkezet-verziót kell megnézni.

Illusztráció: Budapest Környéke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.