Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2012. Április 14. 07:01, szombat | Külföld
Forrás: OrintPress

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Kudarcba fulladt az észak-koreai rakétakilövés

Észak-Korea elindította nagy hatótávolságú rakétáját, de az kudarcot vallott, amelyet az észak-koreai hivatalos média elismert.

A szöuli védelmi minisztérium később közölte, hogy a rakéta a fellövés után néhány perccel felrobbant a levegőben, darabjaira hullott és a tengerbe zuhant. A dél-koreai erők igyekeznek felkutatni a roncsokat. A rakétakilövés egybeesik a sztálinista vezetésű ország alapítójának, Kim Il Szung –nak a születési évfordulójával.

Dél-koreai és nyugati szakértők szerint Phenjan a műhold-fellövéssel valójában legújabb, nagy hatótávolságú rakétáját akarja kipróbálni. Közben rendkívüli ülést tart ma az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassa az észak-koreai rakéta fellövésére adandó lehetséges válaszlépéseket - közölték ENSZ-diplomaták. Az Egyesült Államok és szövetségesei álcázott ballisztikusrakéta-kísérletnek tekinti a felbocsátást, amely álláspontjuk szerint az ENSZ-határozatokba ütközik. Szakértők úgy vélik, a közeljövőben újabb kísérleti atomrobbantást hajthatnak majd végre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 16:08, csütörtök | Külföld

Horvátország üzemanyag-támogatásokkal segítené a rászorulókat

A horvát kormány szeptembertől kibővítheti energiasegély-csomagját, és a szociálisan leghátrányosabb helyzetűeket üzemanyag-támogatásokkal segítheti, utalványos rendszerben

2022. Június 30. 12:03, csütörtök | Külföld

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Salah Abdeslamot a párizsi különleges esküdtszék

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte szerdán a 2015. november 13-i, 132 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen

2022. Június 30. 07:00, csütörtök | Külföld

Az EU az ízesített, párologtatható dohánytermékek betiltását javasolja

Az Európai Bizottság az ízesített, párologtatható dohánytermékek uniós forgalmazásának betiltását javasolja - olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.

2022. Június 29. 17:04, szerda | Külföld

Joe Biden felesége és lánya is felkerült az orosz feketelistára

Újabb 25 amerikai állampolgárnak, köztük Joe Biden amerikai elnök feleségének és lányának tiltották meg válaszintézkedésként a beutazást Oroszországba az orosz külügyminisztérium kedden kiadott közleménye szerint.