Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Március 18. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: KEMKIK

Külgazdasági és vállalkozásfejlesztési fórum a kamaránál

Külgazdasági és vállalkozásfejlesztési fórum a kamaránál

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar- Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Kereskedőház Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózata fórumot tartott kedden a tatabányai városházán.

Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke közöntőjében kiemelte, Komárom-Esztergom megye megkerülhetetlen tényező, ha a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatok élénkítésén kívánunk munkálkodni, mivel bár mi vagyunk az ország legkisebb megyéje, a második helyen állunk az egy főre vetített GDP tekintetében. Megyénkben az egy lakosra jutó ipari termelés közel 2,5-szeresen múlja felül az országos átlagot.

Külgazdasági és vállalkozásfejlesztési fórum a kamaránál

A kamara elnöke szólt arról is; minden remény megvan rá, hogy az ország legjobban teljesítő megyéi között elfoglalt dobogós helyünket megtartsuk. Az elmúlt napokban jelentett be bővítést a Nyergesújfalun a szénszálat gyártó Zoltek, a megyébe települ a NHK Spring japán rugógyártó, mely 200 új munkahelyet hoz létre és az Esztergomban működő Diamond Electric millió eurós nagyságrendű fejlesztésbe kezd a következő években

A kamara számára fontos kihívás, hogy a szakképzésben betöltött szerepével biztosítsa a változó gazdasági környezethez való alkalmazkodást, valamint biztosítsa a képzés színvonalát az oktatók tekintetében is. Egy pályázat segítségével 16 támogatott szakmában most háromszáz helyett hatvanezer forintért szerezhetik meg a jelentkezők a mesterlevelet. Ebben az évben több, mint 300 mestert képeznek, 80 százalékuk támogatott képzésben vehet részt - tette hozzá Dr. Szerencsés László.

A fórumon Dr. Kupcsok Lajos, a Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese részletes tájékoztatást tartott a szervezet tevékenységéről a kis és középvállalkozások exportlehetőségeivel kapcsolatban, valamint Maknics Zoltán innovációs referens bemutatta Komárom Esztergom megye gazdaságát és a kamara vállalkozássegítő munkáját.

Külgazdasági és vállalkozásfejlesztési fórum a kamaránál

Mihók Gábor, kassai régiófejlesztési szakember a felvidéki terveket ismertette, Máthé Sándor, az MM-Vill Kft. ügyvezető igazgatója pedig a az exportpiacra lépésről osztotta meg tapasztalatait a jelenlévőkkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.