Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 25. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Különleges, de megfizethető vakációra vágynak a turisták

Különleges, de megfizethető vakációra vágynak a turisták

Megváltoztak a turisták igényei, az emberek az egyedit, a különlegeset, de a megfizethetőt keresik. A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint Magyarországon hiányoznak a jól tematizált szálláshelyek.

Az elmúlt években a magyar turizmus 5-6 százalékkal járult a hazai GDP-hez, vagyis minden huszadik forintot az idelátogató külföldiek tették a pénztárcánkba. Az eredmény mögött a szállodákban stagnáló 9 és 10 millió közötti vendégéjszaka áll. Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a Kossuth Rádió egyik műsorában az előrelépés lehetőségeiről szólva elmondta: „Erőteljes akciókba kezdtünk az új, feltörekvő piacokon, és a kezdeti eredmények már látszódnak. Ilyenek a távol-keleti piacok, az arab világ, India, Ausztrália, Dél-Amerika. Ha a következő 10 évben nem tesszük be a lábunkat ezekre a piacokra, akkor nemhogy a mostani szintet nem fogjuk tudni tartani, hanem még csökkeni is fog az ágazat teljesítménye' - vélekedett.

A felvetésre, miszerint az elmúlt évtizedben nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is egyre több szállodát adtak át, mégsem érkezett több vendég, Horváth Gergely kijelentette: a jól tematizált szálláshelyek hiányoznak. Ausztriában például évek óta a farmtól kezdve a vidékturizmuson át mindent megtalál a vendég - magyarázta. A kereslet ugyanakkor a minőségi szolgáltatások felé tolódik el, a mai fogyasztó már nem feltétlenül egy 20-30 éves apartman házat keres, hanem minőségi szálláshelyeket, minőségi szolgáltatásokat.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: szállás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.