Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2021. November 10. 19:51, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A Dunában talált római díszpáncél lett a Hónap kincse

A Dunában talált római díszpáncél lett a Hónap kincse

A Dunában talált páncélt nemrég vásárolta meg a Magyar Nemzeti Múzeum.

Egy értékes régészeti lelettel, egy magángyűjtőtől 2,65 millió forintért megvásárolt teljes és ép római katonai lófejpáncéllal gyarapodott a Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Tárának Római Gyűjteménye. Ebből az alkalomból ez a kivételes lelet lett a Nemzeti Múzeum Hónap kincse, melyet ma kiállításon mutattak be a szakmának és a nagyközönségnek.

A "Római díszpáncél a Dunából" című kamaratárlat sajtótájékoztatóján megjelentL. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Borhy László, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) rektora és Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is.

A Duna komáromi szakaszából fél évszázada kiemelt páncélnak mindhárom eleme megőrződött. Ilyen ép állapotú vértet már több mint hetven éve nem találtak a Római Birodalom területén. A tárgyat bemutató kiállítás megnyitásával egyidőben aláírták a Magyar Nemzeti Múzeum és az ELTE közötti együttműködési megállapodás megújítását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:18, hétfő | Helyi

ADORJÁN ATTILA FOTOGRÁFUS FÉNYÉRZÉKENY CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

2022. június 28-án nyílt meg Adorján Attila esztergomi fotográfus Fényérzékeny című kiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN