Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Február 10. 08:01, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Kulturális főváros, költségvetés, városfejlesztési koncepciók - Esztergom a fókuszban

Kulturális főváros, költségvetés, városfejlesztési koncepciók - Esztergom a fókuszban

Órákon keresztül egyeztettet Romanek Etelka polgármester, a képviselők és a szakemberek az idei költségvetésről, a közép- és hosszútávú városfejlesztési koncepciókról és az Európa Kulturális Fővárosa címről csütörtökön.

Csütörtökön délelőtt tíz órától a késő délutáni órákig nyúló egyeztetést tartott a városvezetés a városházán: délelőtt az idei költségvetést egyeztette Romanek Etelka polgármester a képviselőkkel és a hivatal munkatársaival. Jövő héten ez az átbeszélt tervezet kerül majd a képviselő-testület elé.

A munkaértekezlet a városfejlesztési koncepciók átbeszélésével folytatódott, amelyek számos területen meghatározzák majd a következő évek Esztergomát.

Ezt követően az Európa Kulturális Fővárosa Cím Elnyerésére Irányuló Pályázat Előkészítéséért Felelős Eseti Bizottsága ülésezett. A bizottság egy napirendet tárgyalt, mégpedig az Európa Kulturális Fővárosa 2023 című pályázat elkészítésében és benyújtásában közreműködő személyek kiválasztása. A Sasvári Viktor bizottsági elnök által vezetett eseményen ezt vitatták meg a résztvevő tagok, majd megállapodtak, hogy megkeresnek egy olyan pályázatírásban jártas személyt, aki egy, az önkormányzat által delegált munkatárssal állandóan egyeztetve megvizsgálja, hogy milyen esélye van az előttünk álló tíz hónapban Esztergomnak a pályázatban való szereplésnek. Amennyiben reálisak az esélyek a címre jelentkező tíz város között indulni a pályázaton, alakít a városvezetés egy stábot, melynek tagjai elkészítik a pályázatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.