Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 07. 14:09, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Kútba dobta feleségét még 1999-ben, most kapták el Kesztölcön a gyilkos férjet - VIDEÓVAL

Kútba dobta feleségét még 1999-ben, most kapták el Kesztölcön a gyilkos férjet - VIDEÓVAL

Csaknem két évtizede elkövetett emberölés gyanúsítottját fogták el Kesztölcön a rendőrök.

Az eljárás adatai szerint N. Tamás 1999. február 11-én budakalászi házuk udvarán a kútba lökte az akkor 44 éves feleségét, majd a kút fedelét rázárta a nőre. Ő jelentette be az asszony eltűnését, akinek holttestét másnap találták meg, akkor azonban nem merült fel idegenkezűségre utaló körülmény. A megoldatlan életellenes bűncselekményekkel foglalkozó nyomozók novemberben újra elővették az ügy aktáit. Sikerült újabb információkat beszerezniük, amelyek eredményeként december 5-én Kesztölcön elfogták a most 60 éves férfit.

A KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytatja az eljárást. A beismerő vallomást tett gyanúsítottat őrizetbe vették.

FRISSÍTÉS

A Budapest Környéki Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság megvizsgálta és alaposnak találta az ügyészi indítványt. Ezért elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását legfeljebb január 7-ig, tekintettel a kiszabható büntetés súlyosságára, valamint arra, hogy a gyanúsított, ha szabadlábon hagynák, a tanú befolyásolásával igyekezne meghiúsítani a büntetőeljárás sikerét. Hozzáfűzték: az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekménynél az előzetes letartóztatás elrendelését nyomós közérdek is indokolja. A végzés jogerős.

A törvényszék közleményében ismertette: mielőtt a gyanúsított a kúthoz vezette a nőt, előzőleg kitette a vödröt, hogy ne akadályozza a cselekmény elkövetésében. A vékony testalkatú, ittas sértettet úgy lökte a kútba, hogy fejjel lefelé érkezett a vízbe. A sértett jó úszó volt és korábban búvárkodott is, így meg tudott fordulni a kútban, annak gyűrűjében rövid ideig megkapaszkodott és mondta a gyanúsítottnak, hogy húzza ki, mert hívja a rendőrséget. A férfi azonban lefedte a kutat, egy követ is tett a fedélre, hogy a sértett ne tudjon kimászni, majd sorsára hagyta feleségét, aki megfulladt.

Az akkori államigazgatási eljárásban a sértett pszichiátriai betegségére, alkoholizmusára és a külsérelmi nyomok hiányára tekintettel nem állapítottak meg idegenkezűséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT