Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2020. Június 02. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/címlapfotó illusztráció (pixabay)

Kútból kellett kimenteni egy embert Esztergomban

Kútból kellett kimenteni egy embert Esztergomban

Többször is riasztották megyénk tűzoltóit a hosszú hétvégén.

Kútból mentettek ki egy embert az esztergomi hivatásos tűzoltók szombat délelőtt Esztergomban. Az egység mászóöv és mentőkötél segítségével húzta ki a bajba jutottat, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadta – közölte a katasztrófavédelem.

Ezenkívül a hosszú hétvégén még balesetekhez és tűzesetekhez is vonultak a tűzoltók.

Balesetek

Két személyautó frontálisan ütközött Sárisápon pénteken délután. Az esethez a bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak. Az beavatkozó egységek a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadályt szüntették meg.

Az útról lesodródva az árokba borult egy kocsi Tatabányán az Eszterházy József úton vasárnap hajnalban. Az autóban utazó két fő önerőből elhagyta a járművet. Az műszaki mentést végző tatabányai hivatásos tűzoltók az autót kerekeire állították, majd a helyszínt biztosították a helyszínelés ideje alatt.

Két kocsi ütközött Neszmélyen a Fő utcán hétfő délután. Az esethez vonuló komáromi hivatásos és dunaalmási önkéntes tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, valamint a forgalmi akadály megszűntetését végezték.

A nagyigmándi önkormányzati tűzoltókat is műszaki mentéshez riasztották hétfő délután. Két kocsi ütközött a 13-as főút nagyigmándi kereszteződésében. Az egység a gépjárművek áramtalanítását követően a forgalmi akadályt szűntette meg. A beavatkozást követően a helyszínt a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársainak átadták.

Tűzesetek

Hulladék és bútordarabok égtek Tatabányán szombaton késő este a Hentes utcában. A tűz a szomszédos tárolóra is átterjedt. Az esethez riasztott tatabányai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Tűz ütött ki Dunaalmáson is, ahol egy állattartó telep kapott lángra hétfő reggel. Az esethez a komáromi és tatabányai hivatásos, valamint a dunaalmási önkéntes tűzoltók vonultak. A nyolcszáz négyzetméter alapterületű épületbe frissen behordott szalma tüzét az egységek több vízsugárral, kéziszerszámokkal eloltották. Az egységek az oltást követően izzásokat kerestek, ehhez az épületet szellőztető ventillátor segítségével átszellőztették.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.