Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 05. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: (x)

Kutya vs. macska – Melyik állat kinél népszerű?

Kutya vs. macska – Melyik állat kinél népszerű?

Megoszlanak a vélemények arról, hogy kinél melyik állat a befutó. A kutyák jóval szociálisabbak, viszont gondozásuk sokkal költségesebb.

A macskák sokkal függetlenebbek, és pontosan ebből adódóan mintha könnyebb is lenne velük törődni. Persze mindkét háziállatnak szüksége van a megfelelő gondozásra, törődésre, játékra, azonban más és máshová tevődnek a hangsúlyok. Azontúl, hogy macskásak vagy kutyások vagyunk, a döntésünket az is nagyban befolyásolhatja, hogy kertes házban élünk-e, avagy tömbházban. Bár sokan nem veszik figyelembe ezt a tényezőt, mégis döntő szempontnak kellene lennie. Egy macska jól elvan a lakásban, de a kertben is, míg a kutyáknál inkább fajtafüggő, hogy melyik környezetben érzik igazán jól magukat.

Pro és kontra érvek kutyák és macskák mellett/ellen

A kutyásoknak üzenjük, hogy…

Minden esetben nagyobb figyelmet igényelnek. Ha esik, ha fúj, ha rosszkedvűek vagyunk vagy éppen elfoglaltak, a kutyának akkor is jár a kiadós séta és egy kis foglalkozás. Nevezhetjük akár kötelességnek is, amit ha nem tudunk megfelelően teljesíteni, inkább bele se vágjunk.

Egy kutyának szüksége van a játékra akkor is, ha hullafáradtan esünk haza napvégén a munkából. Mivel ő egész nap otthon vár minket, ez a minimum, amit megtehetünk érte, és valahol magunkért is, hiszen a négylábú kedvencünk mellett töltött idő soha nem időpocsékolás, sokkal inkább olyan szabadidős tevékenység, ami kikapcsol és feltölt.

Ha gyakran járunk nyaralni, pihenni, vagy üzleti úton, és nem tudjuk a kutyát kire hagyni, ez is lehet egy szempont a végleges döntés meghozatala előtt. Bár manapság rengeteg kutyapanzió létezik, mégsem minden eb érzi jól magát ezeken a helyeken.

Ugyan a kutya tartása nem a legegyszerűbb, de bennük olyan kedvencre lelünk, aki életünk minden részénél ott lehet, hiszen szeret minden pillanatot, amikor velünk lehet. A kutyát úgy kell elsődleges szempontból kiválasztani, mint egy társat, de emellett ők a legjobb házőrzők is sokak szerint. Sokan már attól sokkal inkább biztonságban érzik magukat otthon, hogy van egy kutya is a házban vagy a kertben, hiszen a négylábú olyan, mint egy élő riasztó.

A macskások pedig jó, ha tudják…

A macskák egyáltalán nem igénylik úgy a figyelmet, mint a kutyák. Kifejezetten önfejűek, makacsak, már-már arcátlanok, de emiatt is lehet őket nagyon, de nagyon szeretni. Szeretnek távol lenni a gazdájuktól, elvonulni, és élni a saját kis életüket, amihez a gazdi maximum csak asszisztálhat.

A cicák híresek függetlenségükről, ezért nem akkor töltenek időt a gazdival, amikor erre vágyik, hanem amikor nekik van szükségük egy kis figyelemre. Ugyan nekünk hiányozni fog kis kedvencünk, mi neki kevésbé, ezért ha valaki hajlamos a túlórázásra, sokkal ideálisabb háziállatra lelehet bennük, mint egy kutyában. Ha pedig hosszabb időre elutaznánk, a macska mellé nem kell pótgazdi, elég ha valaki napi két alkalommal megeteti és ellenőrzi, hogy minden rendben van-e vele.
Ugyan a macskának annyira gondos ápolásra nincs szüksége, mint egy kutyának, időnként őket is fésülni kell, és fogaikat is meg kell tisztítani néhány havonta. További érdekességek a cicásoknak a catmania.hu oldalon olvasható

Címkék: háziállat, kutya, macska

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.