Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Július 21. 07:01, szerda | Helyi
Forrás: Kutyafuttában Mogyorósbányán/Facebook

Kutyafuttában Mogyorósbányán

Kutyafuttában Mogyorósbányán

Mogyorósbánya Község Önkormányzata és a Canis Lupus Egyesület szervezésében megrendezésre kerül az első Kutyafuttában Mogyorósbányán elnevezésű kutyás (vagy akár kutya nélküli) akadálypályás terepfutó verseny.

A terepfutás időpontja: 2021. július 24. szombat, 9.00 óra.

A nevezés díjtalan!
Fontos szabály, hogy kutya csakis hámban futtatható, 10 év alatti gyermek kizárólag szülővel együtt indulhat a versenyen! Gyere ismerkedj meg négylábú (vagy kétlábú) társaddal az akadálypályás terepfutás vidám kihívásaival!


Versenyszabályzat:
A Kutyafuttában Mogyorósbányán egy időméréses akadálypályás futás, amelyben egy ember a hámban, pórázon vagy futóövön vezetett kutyájával együtt fut, és közösen teljesítik az akadályokat.

Az akadályok részben természetesek, részben építettek. Bármelyik akadály lehet vizes, sáros, koszos, szennyezett. Az induló tudomásul veszi, hogy a ruházata és teste, valamint kutyája szőrzete, teste, vizes, sáros, koszos, szennyezett lehet a futam teljesítése során.

Minden versenyző saját és kutyája kockázatára indul. Nem engedhető szabadon kutya a verseny, illetve a rendezvény egész területén, és annak teljes időtartama alatt, amely a kapunyitástól a zárásig értendő. Hám és futóöv vagy hám és póráz használata tehát a futamok alatt kötelező! A verseny alatt a kutya jutalmazható, jutalommal motiválható.

A Páros Versenyzője a vele párban induló kutya magatartásáért teljes felelősséggel tartozik. A Páros Versenyzője a vele párban induló kutya ürülékét köteles a kijelölt kutya wc területéről is összeszedni és a kihelyezett kukákba kidobni. A kutya bármely akadálynál kézbe vagy ölbe vehető, felemelhető, segíthető. Tilos a kutyát a nyakörvénél, szőrénél, bőrénél vagy bármely végtagjánál fogva megemelni, felemelni!

Megengedett emelési technikák:
• az egész test egyidejű egyszerre történő emelése a lábak alá nyúlással (karba vevés),
• hámmal és hámban való emelés.
Amennyiben az akadálynál lévő versenybíró úgy ítéli meg, hogy a kutyát humánus eszközökkel nem lehet az akadályteljesítésére rábírni, illetve a páros már annyi időt tölt el a próbálkozással, hogy ezzel akadályozza a mögötte jövő versenyzők biztonságos haladását, saját jogkörben elrendelheti az akadály büntetőfeladattal való kiváltását. Az elvégzendő négyütemű fekvőtámaszok száma 10 db. Verseny távján frissítőpont van felállítva. Ezt bármely versenyző igénybe veheti. A frissítőponton tartózkodás idején az időmérés nem áll le.
A Verseny Bizottság fenntartja a jogot, hogy eltávolítson egyes akadályokat, a pálya bizonyos részeit módosítsa, vagy törölje az eseményt, ezáltal biztosítsa a jelenlévők (versenyzők, nézők, rendezők) biztonságát, például rossz időjárási körülmények (pl. vihar, hőségriadó) esetén. Ez vis majornak minősül, és nem jár vissza a nevezési díj.

A verseny és a futamok rossz, kedvezőtlen, de tolerálható időjárási körülmények (pl. szemerkélő eső) esetén megrendezésre kerülnek.
Az akadályok előtt várakozó zóna van kijelölve arra az esetre, ha feltorlódnának az akadályokon a párosok. Ekkor az ott lévő rendező-segítők indítják ki a zónából a beérkezés sorrendjében a versenyzőket az akadályokra. A zónában egyenes oszlopban kell várakozni egymástól biztonságos távolságot tartva: 1,5 m.

Amennyiben valaki egy akadályt nem tud, vagy nem akar teljesíteni, az akadály melletti büntető zónában 10 szabályos négyütemű fekvőtámaszt kell végrehajtania, kortól és nemtől függetlenül, csak ez után folytathatja a versenyt. Ennek végrehajtását a rendező-segítők ellenőrzik és szigorúan betartatják! A gyakorlat elmaradása, elcsalása esetén a versenyző kizárásra kerül! A gyakorlatot úgy kell végrehajtani, hogy közben a többi versenyzőt a haladásban, valamint az akadályok teljesítésében ne akadályozza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.