Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 28. 10:44, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Lakókocsiból lopott közel 2 millió forint értéket

Lakókocsiból lopott közel 2 millió forint értéket

A visszaeső tolvajnőnek egy szintén visszaeső orgazda férfi segített.

Vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség egy többszörös visszaeső tolvaj nővel és egy többszörös visszaeső orgazda férfival szemben, mert a nő 2018. április 21-én a dömösi kempingben álló lakókocsiba bement, majd onnan közel 2 millió forint értékű dolgokat tulajdonított el. Férfitársa ezt követően pénzért segített a nőnek az ellopott euró átváltásában – közölte az ügyészség.

A nő a lopás előtt letakarta a megfigyelő kamerát, majd a lakókocsiból egy táskát tulajdonított el benne okiratokkal, bankkártyával, fényképezőgéppel, karórával, jelentős összegű készpénzzel együtt. Ezzel több mint 1,7 millió forint összegű kárt okozott. A férfi ezt követően pénzért segített a nőnek az ellopott euró átváltásában, majd annak egy részét közösen elköltötték. A nyomozás során megtalálták az eltulajdonított dolgok egy részét, így a sértett kárának nagyobb részre megtérült – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a nőt a bíróság 1 év 11 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, a férfit pedig 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, és kötelezze a vádlottakat a sértett fennmaradó kárának megfizetésére.

Korábbi cikkek:

Meglőttek egy kutyát a Fárikúti út végén, egyet pedig keresnek!

300 ezer forint jár a toplistás bűnöző nyomravezetőjének - FOTÓN

Több körözöttet is elfogtak, egyiküket Kertvárosban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.