Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Május 16. 08:16, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Lakossági fórum Völner Pállal

Lakossági fórum Völner Pállal

Múlt héten Táton, ma Esztergomban tart lakossági fórumot dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője és vendége.

Álljunk ki Magyarországért mottóval tartott lakossági fórumot Völner Pál, a körzet országgyűlési képviselője, igazságügyi államtitkár és Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára Táton május 11-én. A település művelődési háza nagyterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a fórumon, vélhetően a Nemzeti Konzultációban is jelzett fő téma, a migráció és a rezsicsökkentés megtartása égető kérdése miatt.

Völner Pál bevezető beszédében többek között így fogalmazott: „A külföldi mellett a belföldi politikai vélemények is ráerősítenek azokra a brüsszeli, téves elképzelésekre, amelyek a magyar szuverenitást sértve, a saját elképzeléseiken át akarják meghatározni ennek az ország népességének összetételét, azt, hogy milyenek legyenek itt az árak, milyenek legyenek itt az adók, hogyan lehet visszahozni azt a multik vezérelte világot, ami 2010 előtt jellemzett bennünket.”

A körzet országgyűlési képviselője azt is kihangsúlyozta, hogy az ellenzék szerint nem helyes a paksi bővítés, nem helyes Magyarországnak olimpiát szervezni, az ellenzék szerint jobb lenne, ha csak sodródna az ország, ha hiteleket venne fel, és mint 2010 előtt és beengednénk a különböző lobbicsoportok cégeit, illetve különböző rablókonstrukciókon keresztül újra eladósodna Magyarország. Ezzel ellentétben a Fidesz-KDNP kormányzatnak más céljai vannak, így például a kormányváltás óta eltelt hét év alatt, több, mint hétszáz-ezer új munkahely létesült.

Kontrát Károly a Nemzeti Konzultációról tartott országjárás keretében megtartott előadásában főként a migráció kérdéséről beszélt. Egy helyen kiemelte: „Brüsszel több olyan javaslattal állt elő az elmúlt időszakban, mely súlyosan veszélyezteti Magyarország függetlenségét. Ezek a javaslatok a bevándorlás- és foglalkoztatáspolitikát, a rezsicsökkentést érintették. Ezekért az ügyekért kéri a kormányzat, hogy álljunk ki együtt magyarok, mely a Nemzeti Konzultáció kérdőívének kitöltésével valósulhat meg többek között.”

A belügyminisztérium parlamenti államtitkára emellett előadásában kiemelte: a magyar emberek többsége már kifejezte álláspontját többször is, és amellett tette le a garast, hogy mi magyarok magunk akarunk dönteni országunk ügyeiről, független országként szándékozunk eljárni a csakis minket érintő belügyekben.

Kontrát Károly felidézte a hét évvel ezelőtti állapotokat, amikor a balliberális kormányzat ez eladósodott országot hagyott hátra a nemzeti-keresztény kormányzatnak, s az ország mellett a magyar családok jelentős része is eladósodott, miként az önkormányzatok is. Kontrát Károly azzal folytatta, hogy a Fidesz-KDNP kormányzatnak drasztikus intézkedésekkel kellett helyrehozni az előző szocialista kormányzat okozta károkat, így a kormány a bankokra és a külföldi nagyvállalatokra is kiterjesztette a méltányos és arányos közteherviselést, mely intézkedések hatására Magyarország megerősödött.

Az államtitkár rámutatott, hogy a kormányreformok hatása már érezhető, a hét év alatt létrehozott hétszáz-ezer új munkahely, a csökkenő adók, a növekedő bérek érzékeltetik hatásukat a gazdaságban. S míg a baloldali kormányok idején csak emelkedtek a háztartások költségei és növekedtek a multik profitja, addig a Fidesz-KDNP kormány rezsicsökkentést hajtott végre, és csökkenteni tudta az államadósságot.

Az előadás során számos szegmens szerint beszélt az államtitkár a 2017-es Nemzeti Konzultációban szereplő kérdésekről, témákról. Így többek között szólt az Európa kultúráját, társadalmát visszafordíthatatlan folyamatként fenyegető tömeges bevándorlás többféle hatásáról, az iszlámmal való párbeszéd nehézségeiről, egy ENSZ előrejelzésről, mely szerint Európa lakossága a következő 35 éveben 40 millióval csökken, ugyanakkor Afrika népessége másfél milliárddal, Ázsia populációja pedig plusz egy milliárddal fog megnőni 35 év múlva. Szintén szóba került az európai és hazai liberális körök azon álláspontja, hogy nincs migrációs válság és a nyílt társadalmak nem rejtenek biztonsági kockázatot. Kontrát Károly felhívta a hallgatóság figyelmet, hogy a magyar határzár, megerősítve a jogi háttérrel, biztonsággal védi az országot, illetve ugyancsak hangot adott annak, hogy a nyugat-európai elit nem hajlandó foglalkozni a migrációt kiváltó okok vizsgálatával, a migránsok szűrésével és a biztonsági intézkedésekkel. Az államtitkára elmondta: „Hazánk több más országgal együtt a migráció megállítására törekszik, nem kívánunk olyan embereket betelepíteni, akik hátteréről és indítékairól nem lehet hiteles információt szerezni. A valóban háború elől menekülőknek hazájukhoz minél közelebb kellene segítséget nyújtani. Nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget odavinni.”

A fórumon elhangzott: az Európai Bizottság több, mint másfél százezer migráns elhelyezéséről dönt, ennek jogosságát a lengyelek és a magyarok kétségbe vonják, így ez jelenleg egy per tárgya. Ez azért is fontos részlet, mivel várhatóan nyáron dönt az Európai Tanács arról, hogy létszámkorlát nélkül, egy felülről nyitott állandó elosztási rendszert hozzanak létre. Ugyan csak elhangzott, hogy a migránsokat támogató szervezetek mögött Soros György áll, aki a nyílt társadalom megvalósításáért eddig 800 millió dollárt költött és további pénzforrást biztosít arra, hogy Európába érkezhessenek a migránsok. Az államtitkár ugyancsak beszélt arról, hogy Soros szervezetei minden – a migrációval érintett – tranzitországban aktívan tevékenykednek, illetve , hogy a spekuláns Soros György hálózata kiterjed megbízható politikai szereplőkre, médiára, és magukat jogvédő civilnek nevező szervezetekre is.

A fórum befejező részében külön kisebb elemzésre került a 2016 őszén megtartott népszavazás, melyből kiderült, hogy az emberek a kényszerbetelepítésre egyértelmű nemet mondtak, a választópolgárok elsöprő többsége 98 százaléka, 3,362 millió ember szavazott nemmel.

A táti fórum után ma, május 16-án, este 18.00 órától az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban tart lakossági fórumot dr. Völner Pál országgyűlési képviselő. A rendezvény vendégelőadója dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség államtitkára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.