Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2011. December 13. 13:46, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Álarcos fegyveresek gyűrűjében a túszok

Álarcos fegyveresek gyűrűjében a túszok

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet afrikai szárnya kedden közzétette annak az öt európainak a fényképét, akiket a múlt hónapban rabolt el Maliban.

Az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQIM) nevű terrorszervezet egy iszlamista honlapon tett közzé két fényképet, amelyeken a túszok láthatók, álarcos fegyveresekkel körülvéve. Az egyik fotón a két francia túsz látható, feltehetően hátrakötözött kézzel, a másikon pedig a többiek vannak, ők nincsenek megkötözve. A képekből ítélve mindnyájuk egészségi állapota jó.

Az AQIM közlése szerint emberei november 24-én raboltak el két francia állampolgárt – akik a szervezet szerint kémek –, majd egy napra rá további három embert európai országokból. A szervezet nem árulta el, hogy az utóbbiak mely országokból valók.

Az AQIM közleményében támadja a mali hatóságokat, amiért Franciaországgal szövetkeznek az iszlamisták ellen. Malira nemzetközi nyomás nehezedik, hogy fokozza harcát az al-Kaida ellen, amely szép hasznot húz a nyugati országokból származó állampolgárok elrablásából, illetve az értük fizetett váltságdíjból. A mali biztonsági erők hétfőn közölték, hogy őrizetbe vettek négy embert, akik gyaníthatóan elrabolták a két francia állampolgárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.