Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. November 15. 08:55, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Látni és látszani - fokozott ellenőrzés az utakon

Látni és látszani - fokozott ellenőrzés az utakon

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, mely baleset-megelőzési szempontból is kiemelten fontos, ezért a gépjárművek világító berendezéseit a rendőrség fokozottan ellenőrizi a következő hetekben.

A „Látni és látszani” elnevezést viselő baleset-megelőzési program keretében november 15-ig mindenkinek lehetősége volt betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen vizsgálták át a jármű világítástechnikai berendezéseit. Az október 15-én kezdődött egyhónapos akció nyújtotta lehetőséget több százan vették igénybe és készítették fel járműveiket a téli közlekedésre a szakemberek segítségével.

A járművek megfelelő műszaki állapotát november 15-től a rendőrség fokozottan ellenőrzi, melynek során kiemelt figyelmet fordítanak az autók és kerékpárok világítóberendezéseire. A világítással kapcsolatos közlekedési szabályok megszegése esetén az intézkedő rendőr figyelmeztetéssel, helyszíni bírság kiszabásával (5000-50000 forint) vagy szabálysértési feljelentéssel élhet. A fokozott ellenőrzés célja elsősorban a balesetek elkerülése és a szabályszegők figyelmeztetése a közúti közlekedés szabályainak betartására.

A kerékpárral közlekedők láthatósága épp oly fontos, mint a gépjárműveké, ezért november 15-től őket is fokozottan ellenőrzi a rendőrség. Ennek során az intézkedő rendőrök láthatósági mellényeket, fényvisszaverő karszalagot osztanak azoknak, akik a téli hónapokban is előnyben részesítik a biciklizést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.