Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Április 25. 17:44, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Lázár János: a kormány az elmúlt 14 évben 28 ezermilliárd forintot fordított az ország fejlesztésére

Lázár János: a kormány az elmúlt 14 évben 28 ezermilliárd forintot fordított az ország fejlesztésére

A kormány az elmúlt 14 évben 28 ezer milliárd forintot fordított az ország fejlesztésére, a beruházásokat pedig nagyrészt magyar vállalkozások valósították meg - mondta az építési és közlekedési miniszter Sárospatakon a Weinberg '93 Építő Kft. 30 éves jubileumi ünnepségén csütörtökön.

Lázár János hangsúlyozta, az elmúlt 14 év munkájának eredménye az is, hogy a magyarországi építőipar tíz legnagyobb vállalatából hét már magyar. Hozzátette, hosszú éveken keresztül ez fordítva volt, és jelenleg egy "építőipari honfoglalás és visszafoglalás zajlik", ez pedig kulcskérdés egy ország életében.

Elmondta, a magyar építőipar nagyban járul hozzá az ország gazdasági szuverenitásához, mely "egyenesen vezet egy ország és egy nemzet szuverenitásához, függetlenségéhez és önállóságához". Kiemelte, Magyarország nem lehet erős, független ország, és nem rendelkezhet saját sorsáról, ha gazdaságilag nem elég erős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.