Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Szeptember 23. 08:59, hétfő | Bulvár
Forrás: Új Ász Online

Lefogadom, hogy ilyet még sosem látott!

Lefogadom, hogy ilyet még sosem látott!

A robotcsaposnál nem érdemes tülekedni, mindent lát!

A tolakodást értelmetlenné tevő robotcsapos kifejlesztésén dolgoznak kutatók Németországban. Hiába vágna egy vendég a többi elé, a műcsapos érkezési sorrend szerint szolgál ki mindenkit, mert csalhatatlan a memóriája.

A robotcsapos megalkotásához széleskörű vendégmegfigyelést végeztek a Bielefeldi Egyetem kutatói: a rendelni kívánók testbeszédét és mimikáját tanulmányozták, hogy a robot számára felismerhetővé tegyék számítógépes programozással az italt kérő és a rendelni nem kívánó vendég közötti különbséget. Így James - ez a műrobot "munkaneve" - nem kérdezné meg olyan vendégtől feleslegesen, hogy "mivel szolgálhat", akinek nem szolgálhat semmivel, és nem zavarná meg őt beszélgetésében.

A tudósok megfigyelése szerint a csaposok azokat szolgálják ki előbb, akik közvetlenül szemben állnak vagy ülnek velük, illetve azokat, akik a pult felé fordulnak, nem pedig azokat, akik csettintenek ujjaikkal, vagy pénzt lobogtatnak.

A robotnak azért kell látvány alapján mérlegelnie, mert nem tudna működni pusztán hang-, illetve beszédérzékeléssel a zajos bárpultok mögött. Jamesnek ezért jókora látószerve, mármint szemei lesznek, amelyekkel szemkapcsolatot alakíthat ki a vendéggel.

Címkék: robot, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.