Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 25. 09:15, kedd | PR
Forrás: (x)

Legjobb spórolási trükkök

Legjobb spórolási trükkök

Az energia- és élelmiszerárak könyörtelenül emelkednek, és egyre mélyebbre kell nyúlnunk a zsebünkbe.

Egy átlagos magyar háztartás az összes kiadásának körülbelül 20%-át költi havonta élelmiszerre, és körülbelül 25%-a megy el lakhatásra és energiára. Ha nem számoljuk az adókat, a biztosítást és a hiteltörlesztést, akkor az élelemre és a lakhatásra költjük a családi költségvetés legnagyobb részét. Lehet-e spórolni a háztartásban a folyamatosan emelkedő árak ellenére? Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítségével apró, egyszerű változtatásokkal hozzájárulhat az otthoni pénzmegtakarításhoz.

Kezdje a spórolást a konyhában

Akár szeret főzni-sütni, akár nem, de nap mint nap gondoskodnia kell szerettei éhes hasáról. Tudnia kell, hogy a konyhában is egyszerű trükkökkel csökkentheti a költségeket. Hogyan? Kezdje azzal, hogy ne vásároljon drága élelmiszereket, inkább figyelje az akciós szórólapokat, köztük a Lidl katalógus és Lidl akciós újság lapozható változatát, melynek hasábjain rengeteg alapanyag megtalálható kedvező áron. Következő lépés az legyen, hogy csökkenti a hőveszteséget az ételkészítés során. Sütőben való elkészítésekor ügyeljen arra, hogy ne nyitogassa ki gyakran az ajtót, mivel így akár 20%-kal is csökkenti a felmelegített sütő hőmérsékletét. A sütő kezdeti felfűtése kerül a legtöbb energiába, és így pénzbe is. Főzéskor használjon fedőt, aminek köszönhetően gyorsabban és olcsóbban fő meg az étel. Akár 60% energiát takaríthat meg vele. Ne felejtse el rendszeresen leolvasztani a hűtőszekrényt és a fagyasztót, mivel egy jégréteg a készülékben akár 30%-kal is növeli annak energiafogyasztását. Gyorsul az élelmiszerárak növekedési üteme, ezért mindenképpen el kell felejteni az élelmiszer-pazarlást. Mielőtt bevásárolna, győződjön meg arról, hogy minden elkészített ételt elfogyasztott. Ezzel egyszerűen megakadályozza, hogy a maradékok a szemétbe kerüljenek. Javasolt az egész hétre szóló családi menü megtervezése, melyben segítségére lehetnek az aktuális akciós újságok, melyeknek lapozható formája megtekinthető a Kaufino online portál felületén.


(Forrás: https://akoo.sk/30-tipov-ako-usetrit-peniaze/)

Csökkentse a fűtési költségeket

A fűtési költségek megtakarítására a legjobb megoldás egy ház vagy lakás szigetelése. A szigetelés megvédi Önt a téli hőveszteségtől, és hozzájárul a kellemes hőmérséklet fenntartásához a forró nyári napokon. Ha a szigetelés nem lehetséges, akkor az ablakok cseréje lehet a legjobb megoldás. Elég a régi nyílászárókat újakra cserélni, amelyek tökéletesen lezárják a teret. A megfelelő szigetelésnek köszönhetően akár 20%-ot is megtakaríthat.

Fürdőszobai trükkök

Inkább zuhanyozzon a fürdőkádban történő fürdéssel szemben. Amikor kifizeti a számlát, kellemesen meg fog lepődni, hogy mennyit spórolt a zuhanyozási idő csökkentésével. A sok vizet emésztő mosásra is érdemes odafigyelni. Ügyeljen arra, hogy csak akkor kapcsolja be a mosógépet, amikor az megtelt. Készítsen ütemtervet előre, hogy milyen színűeket fog mosni. Ossza fel a szennyest fehérre, sötétre és színesre. Ha kézzel mos, kezdje a világos darabokkal, és folytassa a sötétekkel. Így egy mosáshoz ugyanazt a vizet is fel tudja használni. Ne felejtse el, hogy a gazdaságos és kíméletes mosás a megfelelő készülék kiválasztásával kezdődik. Válasszon olyan mosógépet, amely megfelel az energiakritériumoknak és ökológiai programokkal van felszerelve. Annak ellenére, hogy ez a fajta készülék drágábbnak tűnhet, visszakapja a pénzt a megtakarított víz és energia tekintetében.

Szabaduljon meg a passzív fogyasztástól

Tudta, hogy még a nem aktívan használt készülékek vagy tartozékok is energiapazarlás forrásai lehetnek? Egy ilyen közönséges mobiltelefon-töltő, amit a konnektorban hagy, 0,26 wattot fogyaszt óránként. Akkor is fogyaszt energiát, ha mobiltelefonja már fel van töltve. Ha spórolni szeretne, kapcsolja ki az energiatakarékos módban lévő tévét vagy számítógépet is.

Ne feledje, apró lépésekkel is sikeres, akár havi több ezer forintos megtakarítások is születhetnek.

Címkék: spórolás, trükk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből