Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 14. 15:16, hétfő | PR
Forrás: (x)

Legyél esztergomi vállalkozásoddal könnyen megtalálható a Google-ban!

Legyél esztergomi vállalkozásoddal könnyen megtalálható a Google-ban!

Mit kell tenned, hogy az esztergomi üzletedet, szolgáltatásodat könnyen megtalálják a potenciális helyi érdeklődők a Google-ban?

Tankó József esztergomi online marketing szakértő segítségével összeállítottunk a Google keresési találatokban történő térképes és orgranikus/természetes megjelenésekhez néhány hasznos tippet. Ezenkívül még nagyon sok trükk van, melyet érdemes kihasználni az intenzívebb helyi online jelenlét érdekében, ezekhez kapcsolódóan későbbiekben újabb tartalommal jelentkezünk.

Legyél fent a Google térképen

Biztosan észrevetted már, hogy amikor rákeresel valamilyen szolgáltatásra vagy üzletre, de konkrét cégnevet nem írsz a Google keresőbe, bizonyos cégek neve és elérhetősége ettől függetlenül megjelenik a keresési találatok felett a térképen. Ez a Google Cégem szolgáltatásnak köszönhető, és te is bátran igénybe veheted vállalkozásod számára.

A Google Cégem segítségével kerülhet fel bármely fizikai bolttal, irodával, telephellyel rendelkező vállalkozás a Google térképére. Egyik legnagyobb előnye, hogy ez egy ingyenes szolgáltatás, nincs hozzá szükség másra, csak egy gmail-es email címre. Legtöbb helyen fizetni kell azért, ha valaki reklámozni szeretné cégét, itt azonban ez díjmentes, ami kisebb vállalkozások szinte kihagyhatatlan lehetőség.

Milyen információkat lehet elérhetővé tenni a Google térképen?

- Térképen egyértelműen megjeleníthető a cég pontos címe
- Útvonal tervezhető a cégünkhöz
- Nyitva tartási információkat oszthatunk meg.
- Azonnali kapcsolatfelvételi infókat lehet elérhetővé tenni (telefonszám)
- Az üzletünkről belső, külső és 360 fokos fotókat, valamint videókat is megoszthatunk.
- Megadhatjuk weboldalunk linkjét, így weboldalunkra könnyen átterelhetjük az érdeklődőket
- Bejegyzéseket, akciókat, friss híreket oszthatunk meg a vállalkozásunkról. Használd ki a bejegyzésben rejlő lehetőségeket. Minőségi képekkel egy rövid inspiráló mondattal, weboldalra mutató linkkel, számos potenciális ügyfelet tudunk bevonzani az értékesítési felületünkre.
- Értékeléseket, véleményeket kaphatunk korábbi ügyfelektől, vásárlóktól. Ez tovább növelheti a bizalmat a szolgáltatásunk, cégünk iránt az új érdeklődőkben.

Sokan minimális információkkal töltik fel ezt a felületet, ami nagyon nagy hiba, mert óriási potenciál van benne. Google Cégem regisztráció ITT található.

Helyi Google keresésben az elsők között weboldaladdal

Szeretnéd, ha a városodban és környékén a Te vállalkozásodhoz érkezne a legtöbb látogató a keresőből? Akkor a weboldal kialakítása során a következőkre feltétlen érdemes figyelni:

A település név és a fő tevékenységed, terméked, szolgáltatásod kulcsszavai minél többször jelenjenek meg a weboldalad kapcsán:

● a weboldalad címsorában, meta leírásaiban.
● a weboldalad domain nevében (ha megoldható)
● a főoldalad leírásában, bemutatkozó szövegedben, egyéb tartalmaidban
● a képeid, fotóid leírásában (Alt tag kitöltése)

Ha ezekre figyelsz és a weboldalad az aktuális technikai elvárásoknak megfelel, akkor jó eséllyel a Google idővel díjazni fogja a törekvésedet és a lokális keresések esetén előkelő helyen fogsz megjelenni a helyi potenciális érdeklődőknek.

Ahogy a bevezetőben írtuk még több trükk, módszer is létezik a lokális online megjelenések erősítésére. Illetve a közösségi felületek is nagyon jó szolgálatot tehetnek a vállalkozásunk ismertségének növelése érdekében. Ha kérdés merült fel a leírtakkal kapcsolatban bátran vedd fel szakértőnkkel a kapcsolatot: tankojozsef@gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.