Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. November 22. 07:58, csütörtök | Helyi

Legyen Tiszta Esztergom! - Felhívás várostakarításra

Legyen Tiszta Esztergom! - Felhívás várostakarításra

Önkéntes avargyűjtés várja szombaton az esztergomiakat a belvárosban, az akció célja, mely szervezetek, vállalkozók és magánszemélyek összefogásával jöhet létre, hogy a város rendezettebb képet mutasson.

November 24-én, szombaton önkéntes avargyűjtésre invitálják a szervezők Esztergom tiszta környezetre érzékeny lakosságát. Az Eszköz Kft.-vel karöltve reggel 9 és délután 2 óra között együtt takarítják a közterületeket, most elsősorban a lehullott levelekre koncentrálva. A legsúlyosabb gócpontok a Kis-Duna sétány, a Várhegy, a Prímás-sziget, Búbánatvölgy, ide várják a legtöbb segítő kezet, de a város (Esztergom-kertváros, Pilisszentlélek) bármely részéről szívesen látják az önkéntes takarítókat.

A mostani akció nem az illegális hulladéklerakók felszámolására indul, illetve szemétgyűjtésre irányul, de a frekventált belvárosi övezetekből a város köztisztaságért felelős cége a várostakarítás szervezőinél bejelentett hulladékos zsákokat aznap elszállítja. Elsősorban avargyűjtés a cél, de fontos az is, hogy a belváros rendezettebb képet mutatva várja az ünnepeket.

A szervezők külön köszönetet mondanak azoknak a szervezeteknek, vállalkozóknak, magánszemélyeknek, akik már előre bejelentkeztek a várostakarításra!

Találkozó: november 24., szombat reggel, 8.30.
Helyszín: Kis-Duna sétány, Kék-Duna Sörkert előtt.
Információ: 06-30/681-0130

Takarítóeszközökről (hólapát, gereblye, zsák, kesztyű) mindenkinek gondoskodnia kell, a szervezők az 1 köbméteres nagy avargyűjtő zsákokat biztosítják. Amennyiben esős napunk lesz, úgy a következő szombatot (2012. december 1.) célozzuk meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.