Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 11. 07:41, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Lemondott a KDNP esztergomi elnöke, és a pártból is kilépett

Lemondott a KDNP esztergomi elnöke, és a pártból is kilépett

A KDNP esztergomi elnöke szombaton lemondott a helyi szervezet vezetéséről, és kilépett a pártból - tájékoztatta közleményében a politikus az MTI-t.

Révfalvi Gergely indoklása szerint „a KDNP szervezeti keretei a helyi szervezetekre is kötelező érvényű szövetségi megállapodás miatt túl szűkre szabják a helyi érdekérvényesítés lehetőségeit”.

A most lemondott elnök pénteken jelentette be, hogy a párt eláll a Fidesz helyi szervezete ellen indított névbitorlási pertől, amelyet a Fidesz helyi tevékenységével való egyet nem értés miatt indítottak.

Mivel az esztergomi képviselő-testületben jelenleg egyetlen KDNP-tag sincs, annak megállapítását kérték a bíróságtól, hogy a frakció megalakulása óta törvénytelenül használja a nevet. A párt helyi elnöke az általa írt keresetben leszögezte, a Fidesz „saját neve alatt vállalja a felelősséget munkájáért, illetve megnyilvánulásaiért, sajtóközleményeiért”.

Révfalvi Gergely közel egy éve váltotta Mészáros Jánost a párt helyi szervezetének élén. Mindkettőjük politikájára jellemző volt a Fidesz-frakciótól való távolságtartás. A korábbi elnök 2011-ben nyílt levélben tiltakozott a Fidesz-KDNP-frakció elnevezés ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT