Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2013. Szeptember 08. 16:40, vasárnap | Kék hírek
Forrás: police.hu

Letartóztatásban a befolyással üzérkedők

Letartóztatásban a befolyással üzérkedők

Egy vagyont kértek és kaptak, letartóztatásba kerültek.

Az illetékes Bíróság 2013. szeptember 7-én elrendelte annak a házaspárnak az előzetes letartóztatását, amelynek tagjait befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe 2013. szeptember 5-én a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak egy magánszemélyt kerestek meg azzal az ajánlattal, hogy magas beosztású ismerőseik közreműködésével 300.000 euró, 500.000 dollár és 250 millió forint fejében az ellene folyamatban lévő büntetőeljárásból kivonják. A megkeresett magánszemély kifizette a kért összeget.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai - mint arról korábban beszámoltunk - 2013. szeptember 5-én jelentős mennyiségű készpénzt, hamisnak látszó ügyészségi bélyegzőket és előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló ügyészségi indítványokat foglaltak le a házaspár budapesti otthonában. A házkutatást követően a 41 éves nőt és 60 éves férjét a rendőrség elfogta, előállította, majd őrizetbe vette.

A rendelkezésre álló személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, az előterjesztésnek az illetékes ügyészség helyt adott. Az illetékes Bíróság 2013. szeptember 7-én elrendelte a házaspár előzetes letartóztatását.

Az ügyben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért