Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2021. Július 16. 07:36, péntek | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Letartóztatásban marad a tapétakéssel fenyegetőző rablónő

Letartóztatásban marad a tapétakéssel fenyegetőző rablónő

Rablás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a Mária Valéria hídnál két nőt is megtámadó elkövető letartóztatásának az elrendelését.

Az indítvány szerint a nő gyanúsított 2021. július 12-én 19 óra 30 perc körüli időben a Mária Valéria híd bal oldalán Esztergomból Párkány városa felé haladó sértett nőt követte, hozzá közel érve a nála lévő kés fém vágóélét kb. 2 cm-re kitolva közölte, hogy „add ide a táskád és a pénzed”, miközben a kést a sértettől kb. 1 m-re tartotta. A sértett a fenyegetéstől megijedt, ezért Szlovákia irányába futásnak eredt, majd a híd szlovák oldalán segítséget kért. A gyanúsított a sértettől nem vett el értéket, mivel a sértett előle elfutott.

A gyanúsított ezt követően az Esztergom, Nagy Duna sétányon gyalogolt, amikor 20 óra 30 perc körüli időben észrevette a Mária Valéria híd felől a Gőzhajó utca irányába a járdán közlekedő sértett nőt. A gyanúsított a sértett után indult és a sértett bal vállára felakasztott bőr táskát bal kezével megfogta, majd a jobb kezében lévő sniccerrel rögtön elvágta a pántját azért, hogy a benne lévő értékeket megszerezze. Mivel sértett fogta a táskát, ezért az elkövető megpróbálta kitépni azt a kezéből, de ezt a sértett nem engedte. Ekkor az elkövető a késsel hadonászott, a sértettet megvágással fenyegette. A sértett a fenyegetés hatására elengedte a táskáját, amiből az elkövető kivette a pénztárcában lévő kb. 25.000,- Ft-ot, majd a Mária Valéria híd irányába elmenekült a helyszínről, a táskát és a pénztárcát a helyszínen hagyta.

Az ügyészség indítványa eredményes volt, mert az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész, védő és gyanúsított tudomásul vette, így az végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 12:41, kedd | Helyi

Művészeti alkotást karácsonyra

Az esztergomi Vármúzeumban jártunk, ahol nemrég nyílt meg a IX. Művészet Esztergomért Adventi Kiállítás és Vásár.

2021. December 07. 08:40, kedd | Helyi

Nincs december közutas gyermekrajzpályázat nélkül

Nyolcadik alkalommal hirdeti meg „Álomút” címmel országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek.

2021. December 07. 08:19, kedd | Helyi

Jövőre megkezdődhet a lepencei strand felújítása

A Dunakanyar legszebb panorámájú, közkedvelt strandfürdője 2023 végére megújulhat,nemrég ugyanis kiírták a felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, melynek leadási határideje 2022. január 10.

2021. December 06. 14:46, hétfő | Helyi

Dolgozz velünk Esztergom egyik legjobb szállodájában!

A Continental Group üzemeltetésében működő Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom belvárosában, csendes, nyugodt környezetben található, a Prímás-szigeten a Kis-Duna partján.