Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 17. 08:14, hétfő | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Letartóztatták a pénzhamisítók sofőrjét

Letartóztatták a pénzhamisítók sofőrjét

Két férfi egy esztergomi zöldségesben fizetett hamis húszezressel, míg a harmadik az üzlet előtt várakozott egy autóban, hogy gyorsan megpattanhassanak.

A megalapozottan gyanú szerint két férfi 2021. június 22-én, a délutáni órákban, egy esztergomi zöldségesben hamis 20.000,- Ft-al fizette ki az általuk vásárolt gyümölcsöket. Társuk, a most elfogott férfi, azzal segítette elő a bűncselekmény elkövetését, a vásárlás ideje alatt a közelben várta őket, a bűncselekmény elkövetését követően az általa vezetett gépjárművel menekültek el a helyszínről.

Az egyik férfi 2021. július 31-én letartóztatták, a másik férfi megszökött, őt a rendőrség még keresi. Társukat - a sofőrt - elfogatóparancs alapján tavaly fogták el Németországban. A német hatóságok a gyanúsítottat most adták át a magyar hatóságoknak, akit bűnsegédként elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként az Esztergomi Rendőrkaptányság Bűnügyi Osztályának nyomozói.

A főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra, 2022. február 14. napjáig letartóztatásba helyezte a férfit tekintettel arra, hogy megszökött, továbbá vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT