Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2022. Január 17. 08:14, hétfő | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Letartóztatták a pénzhamisítók sofőrjét

Letartóztatták a pénzhamisítók sofőrjét

Két férfi egy esztergomi zöldségesben fizetett hamis húszezressel, míg a harmadik az üzlet előtt várakozott egy autóban, hogy gyorsan megpattanhassanak.

A megalapozottan gyanú szerint két férfi 2021. június 22-én, a délutáni órákban, egy esztergomi zöldségesben hamis 20.000,- Ft-al fizette ki az általuk vásárolt gyümölcsöket. Társuk, a most elfogott férfi, azzal segítette elő a bűncselekmény elkövetését, a vásárlás ideje alatt a közelben várta őket, a bűncselekmény elkövetését követően az általa vezetett gépjárművel menekültek el a helyszínről.

Az egyik férfi 2021. július 31-én letartóztatták, a másik férfi megszökött, őt a rendőrség még keresi. Társukat - a sofőrt - elfogatóparancs alapján tavaly fogták el Németországban. A német hatóságok a gyanúsítottat most adták át a magyar hatóságoknak, akit bűnsegédként elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként az Esztergomi Rendőrkaptányság Bűnügyi Osztályának nyomozói.

A főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra, 2022. február 14. napjáig letartóztatásba helyezte a férfit tekintettel arra, hogy megszökött, továbbá vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!