Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2021. Március 27. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztattak egy mentális betegségekben szenvedő férfi bántalmazóját

Letartóztattak egy mentális betegségekben szenvedő férfi bántalmazóját

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy, az áldozatát bántalmaző tolvaj ellen,

a támadás után nem sokkal később az áldozat életét vesztette. A bíróság letartóztatta a terheltet - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A bíróság tudatta: március 7-én a gyanúsított behatolt egy mentális betegségekben szenvedő idős férfi házába, ott bántalmazta a férfit, többször is megütötte a fejét. Az idős férfi védekezésre képtelen állapotba került, segítséget nem tudott hívni. A gyanúsított elhagyta az ingatlant, majd másnap reggel visszatért, egy ablakot betörve bemászott az épületbe, ahonnan eltulajdonított egy hosszabbítót.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett és március 22-én életét vesztette, az azonban egyelőre még nem állapítható meg, hogy az idős férfi halála összefüggésben áll-e a bántalmazással - írták.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 26. 11:06, szerda | Belföld

Folytatódik a kamatemelés a decemberinél nagyobb lépésekkel

A másodkörös inflációs kockázatok mérséklése és a várakozások megfelelő alakítása az alapkamat-emelési ciklus havi ütemű, a decemberinél nagyobb lépésközzel történő folytatását teszi szükségessé

2022. Január 26. 08:00, szerda | Belföld

Szijjártó: a Paksi Atomerőmű két új reaktorával Magyarország önellátó lesz villamosenergia-ellátásban

A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy Magyarország villamosenergia-ellátás terén önellátó legyen ennek az évtizednek a végére

2022. Január 26. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor: az összes családtámogatási formát meghosszabbítjuk, sőt megerősítjük a választás után

Orbán Viktor miniszterelnök a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny községben meglátogatta Tóth Gábor tűzoltót, feleségét, Pálmát és három gyermeküket, akik a falusi csokból újították fel házukat

2022. Január 26. 05:00, szerda | Belföld

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.