Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 28. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztattak egy terrorszervezetek propagandatermékeit terjesztő férfit

Letartóztattak egy terrorszervezetek propagandatermékeit terjesztő férfit

Letartóztattak egy magyarországi születésű férfit, aki harcra buzdító, dzsihadista tartalmakat tett közzé német online felületen - közölte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn a honlapján.

A bírósági közlemény szerint a férfit a német hatóságok és a Terrorelhárítási Központ (TEK) együttműködésének köszönhetően sikerült azonosítani és elfogni. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közösség elleni uszítás bűntette miatt indított eljárást.

Mint írták, egy németországi székhelyű online felületen különböző felhasználók az Iszlám Államhoz és az Al-Kaidához köthető propagandaterméket tettek közzé. A német hatóságok szerint a Magyarországon született férfi 2018-ban és 2019-ben összesen 18 file-t töltött fel a felületre. Radikális tartalmuk miatt ezeket a szolgáltató kiszűrte és eltávolította az oldalról.

Ennek ellenére a hatóság le tudta menteni az adatokat és azokat továbbította a TEK számára. Ezt követően az e-mail címek alapján felderítette a gyanúsított szolgáltatóját, illetve IP-címeit. Mindemellett a férfinak az egyik közösségi oldalon is fellelhető volt a profilja, amelyből a lakhelye is kiderült.

Az ügyészi indítvány szerint az ügyben terrorcselekmény előkészítésének gyanúja is felvetődhet, továbbá a férfi az ügyben érintett további személyek jogellenes befolyásolásával a bizonyítást megnehezítheti.

Közölték, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő