Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. November 23. 09:23, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotók: police.hu

Leütötte az idős férfit majd kirabolta, letartóztatásban marad

Leütötte az idős férfit majd kirabolta, letartóztatásban marad

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság újabb három hónappal meghosszabbította egy rabló letartóztatását.

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 15-én 20 óra 50 perc körül Esztergomban a járdán gyalogosan közlekedő 85 éves sértett férfit hátulról nagy erővel a tarkóján megütötte és meglökte. A sértett a földre esett, a fejét kövezetbe beverte. Az elkövető ekkor az idős férfi válláról letépte a kézi táskáját, majd elszaladt.

A 85 éves sértett a sötét utcán hátulról, meglepetésszerűen, nagy erővel ért támadást korlátozottan volt képes elhárítani – közölte az ügyészség.

Az elkövező által jogtalanul eltulajdonított gyöngyvászon táskában voltak a sértett személyes iratai, kulcscsomója, mobiltelefonja, bőr pénztárcája.



A rablás elkövetési értéke 14 600 forint, amely részben megtérült figyelemmel arra, hogy a nyomozó hatóság a kézitáskát, az irattartóban tárolt közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

A férfi cselekménye 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2020. május 29-én rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt.

Az ügyészség újabb indítványa alapján a nyomozási bíró az elkövetőt a mai napon meghallgatta, majd ezt követően meghozott végzésével a letartóztatás határidejét 2021. február 28-ig meghosszabbította – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Kiderült, hogy hogyan bukott le az autótolvaj

Kigyulladt egy családi ház Esztergomban

Mentőhelikopter, Lepence, lángoló autó, kerékbilincs, vörösiszap – A hét hírei

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT