Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Szeptember 28. 08:38, szombat | Helyi

Levelezéssel és szerződésbontás előkészítéssel folytatódik a közvilágítási ügy

Levelezéssel és szerződésbontás előkészítéssel folytatódik a közvilágítási ügy

Újabb levelezéssel folytatódik az esztergomi közvilágítási ügy, ezúttal Tétényi Éva polgármester írt a cégnek, melyben kifejti már zajlik a szerződéstől való elállás jogi előkészítése.

Nyílt levél a TIVI Kft „f.a.” részére, azaz Schuszter Zsófiának

Tisztelt Felszámolóbiztos Asszony!

Nyílt levelükre nyílt levélben válaszolok, melyben nyilvánosságra hozom mindazon dokumentumokat, melyek Esztergom közvilágításának helyreállítása érdekében születtek az elmúlt két hétben. Sajnálom, hogy továbbra is erőszakos módszert választanak a tárgyalásos megállapodás helyett, és tovább folytatják a város elsötétítését. Mint kiderült, nem csak a Luigits Tamás vezette LED-SZER Kft., hanem annak megbízottja(i) is nagy erőkkel munkálkodnak azon, hogy az itt lakók életét megkeserítsék.

Fellebbezéssel éltünk az Esztergomi Járásbíróságon a bírósági letét befogadása érdekében, mivel a hivatal jogászainak álláspontja szerint a jogosulti késedelem miatt (nincs elszámolás és tételes számla továbbra sem) van szükség a letétre. Ezzel a város azt bizonyítja, hogy a szolgáltatásért fizet. A felszámolás alatt álló cég vagyoni elszámolásához viszont elengedhetetlenül szükséges a havidíjból fennmaradó úgynevezett beruházási összeg elszámolása. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy amíg más ekkora városokban az éves közvilágítási díj maximum 70-80 millió forint, addig ez mára Esztergomban 250 millió forint évente. A kormányzat által meghirdetett rezsicsökkentés miatt is kénytelen az önkormányzat felülvizsgálni a 2005-ben Meggyes Tamás által megkötött koncessziós közvilágítás szolgáltatási szerződést.

A továbbiakban csatolom a birtokvédelmi eljárás fellebbezését, melyben kifejtjük, hogy a koncessziós szerződés és törvény értelmében a szerződés megkötése után a törvény által megjelölt időben létre kellett hozni egy koncessziós társaságot, melynek tulajdonába kerültek volna a közvilágítási eszközök. Azonban ez tudomásunk szerint nem történt meg, tehát a tulajdonjog nem bizonyítható egyértelműen a TIVI Kft. „f.a.” javára, sőt időközben az EON is közölte, hogy a több mint ezer lámpatest maradványértékét sem rendezte a TIVI, tehát azok sem az ő tulajdonukat képezik. Kutatásaink szerint Szentgyörgymezőn az önkormányzat lámpáit cserélte le a TIVI úgy, hogy azokat másnak eladta. Mindezek alapján kértük a birtokvédelmet a kötelező önkormányzati feladat ellátására.

A múlt héten büntető feljelentést tettem az Esztergomi Rendőrkapitányságon közérdekű üzem megzavarása miatt ismeretlen tettes ellen. A lakossági bejelentések helyszíni ellenőrzésekor kiderült, hogy az a LED-SZER Kft., amely az önkormányzatnál, mint alvállalkozó nincs bejelentve, a közbeszerzési törvény értelmében semmiféle munkát nem végezhet. Ráadásul ez az alvállalkozó további alvállalkozó(ka)t bízott meg a lámpák kicsavarásával, leszerelésével. Egyes helyeken a biztosítékokhoz is hozzányúltak, és fényképek bizonyítják, hogy a kandeláberek ajtóit is kinyitották. Miután több helyen eltűntek ezek az ajtók, illetve nincsenek biztonságosan lezárva, ezért felmerül a munkakörben elkövetett gondatlanság vétségének gyanúja is.

Nem állom meg szó nélkül, hogy rámutassak arra, nem mentség, hogy a pénzükért dolgoznak ezek az emberek, mivel 30 000 ember életét, gyermekeink, szüleink testi épségét veszélyeztetik. Jó érzésű ember ilyen munkában nem vesz részt.
A képviselő-testület által kapott felhatalmazás alapján a hivatalban folyik a szerződéstől való elállás jogi előkészítése.


Esztergom, 2013. szeptember 26.

Tétényi Éva
Esztergom, Esztergom-kertváros
és Pilisszentlélek polgármestere

Levelezések (a click to read gombra kattintva elolvashatóak. Kattintással nagyítható és le is tölthető)

Feljelentés közérdekű üzem megzavarása tárgyában

Birtokvédelmi kérelem

Bírósági fellebbezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.