Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Február 02. 09:25, szerda | Belföld
Forrás: kormany.hu

Lezárult a jelentkezés a magyar űrhajós programra

Lezárult a jelentkezés a magyar űrhajós programra

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tegnap közölte weboldalán, hogy 2022. január 31-én lezárult a magyar űrhajós programra (HUNOR) szóló jelentkezés.

A pályázatra 230-an jelentkeztek, a beadott dokumentumok feldolgozása jelenleg folyamatban van - olvasható a minisztérium Űrkutatásért és Űrtevékenységért Felelős Főosztálya oldalán.

A kiválasztási folyamat a pályázatok adminisztratív előszűrését követően online alkalmasági teszt kitöltésével folytatódik, majd pedig az azon megfelelt jelöltek meghívást kapnak az Európai Űrügynökség (ESA) személyes jelenléttel zajló alkalmassági vizsgálataira.

A kiválasztásra létrehozott hunor.gov.hu oldalt annak tavaly októberi beindítása óta közel 16 ezren látogatták meg, a jelentkezési kézikönyvet 4500 alkalommal töltötték le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről