Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 12. 08:04, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Lezárult a ROADPOL rendőrségi akcióhét

Lezárult a ROADPOL rendőrségi akcióhét

Komárom-Esztergom megye illetékességi területén 2022. április 4-től április 10-ig fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök. Elsősorban a biztonsági övek rendeltetésszerű használatát ellenőrizték.

A rendőrkapitányságok járőrei részt vettek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által meghirdetett „Seatbelt” elnevezésű akcióban. A közlekedésbiztonsági ellenőrzés középpontjában a biztonsági övet elmulasztó, továbbá bukósisakot nem viselő személyek álltak. Az ellenőrzés emellett kiterjedt a gyermekbiztonsági rendszerben nem rögzített, vagy a nem megfelelően elhelyezett gyermekekért felelős gépjárművezetőkre is.

A járőrök 57 gépjárművezetővel, továbbá 10 utassal szemben közigazgatási eljárást indítottak, mivel lakott területen belül elmulasztották biztonsági öveiket bekapcsolni. Gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt 2 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.

A fokozott ellenőrzés célja a közlekedésbiztonság javítása volt. Mind a biztonsági öv, mind a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak rendeltetésszerű használatával csökkenthető a baleset során elszenvedhető sérülés foka. A gépjárművekbe felszerelt biztonsági öv a gépkocsiban utazó személyek testi épségének érdekében kerültek beépítésre, melynek használatát a rendőrség annak érdekében fokozottabban ellenőrzi, hogy a baleset során megsérült személyek számát csökkentse.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja a közlekedésben részt vevők figyelmét a biztonságos közlekedésre, annak érdekében, hogy Mindenki épségben hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT