Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. December 21. 18:49, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Lezuhant egy helikopter Franciaországban, halottak

Lezuhant egy helikopter Franciaországban, halottak

Fedélzetén négy emberrel egy folyóba zuhant egy magánhelikopter Dél-Franciaországban.

A baleset péntek késő este történt. A Gironde folyóba esett járművet egy bordeaux-i borkastély korábbi francia tulajdonosa vezette, aki az új tulajdonossal, egy kínai milliárdossal, annak fiával és egy tolmáccsal tartózkodott a fedélzeten. A bortermelők az adásvétel megünneplésének zárásaként repülték körbe a kastélyhoz tartozó borvidéket. A helikopter roncsaival együtt a 12 éves gyermek holttestét megtalálták a folyóban, a többi utas holttestének keresése szombaton folytatódott - közölte a Gironde megyei prefektúra.
A helikopter felszállása előtt jelentette be hivatalosan a sajtó képviselőinek a La Riviere nevű borkastély, hogy egy luxushoteleket működtető és különleges teák forgalmazásával foglalkozó kínai csoport megvette a Bordeaux városához közeli kastélyszállót és a hozzá tartozó 65 hektáros borvidéket. A tranzakciót - amelynek árát nem hozták nyilvánosságra - csütörtökön írta alá a korábbi tulajdonos, James Grégoire helikopterpilóta és Lam Kok, a Hongkongban bejelentett Brillant nevű vállalat kínai tulajdonosa.
A pénteki ünnepséget követően a régi és új tulajdonos úgy döntött, hogy helikopterrel körberepülik a területet. A gép hátsó részében a kínai tulajdonos 12 éves fiúgyermeke foglalt helyet a tolmáccsal. Lam Kok felesége az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy mégsem száll fel, mivel fél a helikopterektől.
A francia hírügynökségnek a helyszínen tartózkodó fotósa elmondta, hogy James Grégoire a felszállás előtt minden szükséges elővigyázatossági intézkedést megtett. Miután húsz perccel a felszállást követően a helikopter nem tért vissza, a kastély kertjében tartózkodó személyzet hívta a tűzoltókat, akik több helikopterrel is keresni kezdték az eltűnt járművet. Végül egy szemtanú - aki látta, amint a kastélytól nem messze a Dordogne folyóba zuhant a helikopter - riasztotta a csendőrséget. A tűzoltók ezt követően nagy erőkkel megkezdték a jármű keresését a folyóban, s valamivel éjfél előtt találtak rá a gép roncsaira és a gyermek holttestére.
A La Riviere borkastély eladása az eddigi legjelentősebb kínai befektetés volt a bordeaux-i borvidéken, amelyről részletesen beszámoltak a francia televíziók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése