Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Január 20. 15:10, péntek | Belföld
Forrás: mti

Lopott autóbusszal négy vármegyén át menekült a rendőrök elől - Videóval

Lopott autóbusszal négy vármegyén át menekült a rendőrök elől - Videóval

Végül az árokban kötött ki.

Őrizetbe vettek a jászberényi rendőrök egy Jászapátiban lakó 22 éves férfit, aki csütörtök éjszaka ellopott egy autóbuszt, majd négy vármegyét megjárva egy árokba borulva ért véget az útja - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint január 19-én érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Jászapáti területéről este nyolc óra körül eltulajdonítottak egy 40 millió forint értékű autóbuszt. A jármű GPS-nyomkövetővel volt ellátva, így annak útvonalát hamar sikerült meghatározni - írták.

A jászsági rendőrök több vármegyén keresztül követték a buszt, a tolvaj ugyanis járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye területén is. A sofőr a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva folytatta útját, míg Hajdú-Bihar vármegyében a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti baloldalra, majd az árokba hajtott, ahol fának ütközött - tájékoztattak.

A férfi a szántóföld felé menekült futva, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A vizsgálat megállapította, hogy az "önjelölt buszsofőr" két nappal ezelőtt egy személyautót tulajdonított el Jászapátiban, amelyet azonnal értékesített, de a nyomozók megtalálták a kocsit és lefoglalták. A lopást követően a férfi megkísérelt elrejtőzni a hatóság elől, így ellene elfogatóparancsot adtak ki - írta a rendőrség.

A férfit a nyomozók lopással gyanúsítják és őrizetbe vették. "A terhelt jogosítvánnyal nem rendelkezik és el is van tiltva a vezetéstől, ezért járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is felelnie kell" - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni