Városlista
2024. március 5, kedd - Adorján

Hírek

2014. Augusztus 06. 12:46, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Lopott autókkal kereskedett a megyében egy cseh-magyar-szlovák bűnszervezet

Lopott autókkal kereskedett a megyében egy cseh-magyar-szlovák bűnszervezet

Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában hat helyszínen eddig 20, nagy értékű, valószínűleg lopott autót foglalt le a rendőrség. A járművekkel kereskedő férfiak ellen orgazdaság miatt eljárást indítottak.

Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában hat helyszínen eddig 20, nagy értékű, valószínűleg lopott autót foglalt le a rendőrség. A járművekkel kereskedő tatai és győri férfiak ellen orgazdaság miatt eljárást indítottak - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.
A sajtószolgálat tájékoztatása szerint a személygépkocsikat külföldön tulajdonították el, majd Magyarországon értékesítették, illetve eladásra kínálták. Volt olyan jármű, amelyet kétszer is elloptak.

Az üggyel kapcsolatban a tatai N. Tamást június 10-én szomódi otthonában elfogták és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A győri R. István maga jelentkezett a megyei rendőr-főkapitányságon, miután megtudta, hogy a rendőrök keresik, ő szabadlábon védekezhet. Mindketten tagadták, hogy ismerték volna az értékesítésre átvett járművek előéletét.

szlovák orgazdák átütötték az alvázszámot, a hamis számot a magyar orgazdák lefotózták. Így nem kellett bevinni a kocsit eredetiségvizsgálatra, kapcsolataik révén megszerezték az autó legális eredetét igazoló okmányokat - számolt be az elkövetők módszeréről Kodaj László, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a Zsaru magazin mai számában.

Az orgazdák a hamis típusbizonyítványt is beszerezték, mely igazolta, hogy a jármű a meghamisított alvázszámmal gurult ki a gyárból. Az alvázszám és a fontosabb adatok egy matricán is megtalálhatók az autóban. Ennek meghamisításáról a szlovák orgazdák gondoskodtak.

Az orgazdáktól vásárlók közül volt, aki sejtette, hogy gond lesz az autóval, mert négymillió forintot fizetett egy 18 millió forint értékű járműért. A rendőrség vizsgálja, hogy mely szervek segítették a tolvajokat és az orgazdákat, illetve hány lopott jármű érkezett még Magyarországra a bűnszervezeten keresztül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 12:18, kedd | Helyi

Személyi változás a Richter Gedeon Nyrt-nél

Bogsch Erik 2024. március 1. napi hatállyal lemondott a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett – közölte a vállalat február 26-án.

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.