Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 16. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Lorenzo „túlmelegítette magát”, Stoner a világbajnok

Lorenzo „túlmelegítette magát”, Stoner a világbajnok

Casey Stoner nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíját, és ezzel két futammal a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a világbajnoki pontversenyben.

MOTOGP

Jorge Lorenzo a bemelegítés utolsó körében bukott egyet, és megsérült a gyűrűsujja, ezért nem engedték rajthoz állni a futamon, és Melbourne-be kellett utaznia, hogy megműtsék a sérült testrészt.

Az élről induló Casey Stoner így szinte már a verseny előtt a zsebében érezhette a vb-címet, mivel 40 ponttal vezetett Lorenzo előtt a világbajnoki pontversenyben.

A futam nem is hozott izgalmat Stoner számára, aki korán ellépett a mezőnytől, és csak arra kellett figyelnie, hogy nehogy elcsússzon az esőben.

Az ausztrál nem is hibázott, így megnyerte a futamot, és két versennyel a vége előtt a világbajnoki címet.

„Nem ilyen módon akar világbajnok lenni az ember. Ugyanakkor sorozatban ötödször nyertem hazai pályán, megnyertem a vb-sorozatot a születésnapomon, így azt hiszem, nem lehet ennél tökéletesebb nap a számomra” – mondta Stoner a verseny után.

MOTO2

A Moto2 kategória versenyét Alex De Angelis nyerte meg, de a világbajnoki cím szempontjából sokkal fontosabb, hogy Stefan Bradl lett a második Marc Márquez előtt.

A német motoros ezzel valamelyest visszavágott a Japán Nagydíjért, és visszavette a vezetést spanyol riválisától. Az utolsó két futamon kemény küzdelem várható, mivel Bradl mindössze három ponttal előzi meg Márquezt.

125 KCM

A 125 kcm-eseknél a világbajnoki pontverseny éllovasa, Nicolás Terol csak a hatodik helyen ért a célba.

A vb-cím sorsába azonban már csak egyedül a dobogó harmadik fokára felálló Johann Zarco szólhat bele: a francia versenyző két futammal a világbajnokság vége előtt 25 ponttal van lemaradva a spanyoltól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.