Városlista
2022. augusztus 7, vasárnap - Ibolya

Hírek

2012. Március 03. 07:11, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Lőszerek és kézigránát is volt a családi házban

Töltényeket, két kézigránátfejet és -nyelet, egy ködkézigránátot, valamint karabély- és vaklőszereket találtak a dunaújvárosi rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy pusztaszabolcsi családi házban.

Mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-nek.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a házkutatást megelőzően a rendőrséghez bejelentés érkezett, miszerint a pusztaszabolcsi ingatlanon illegálisan tartott lőszerek, honvédségi gránátok vannak. Az akció biztonságos lebonyolításához az ügyben illetékes dunaújvárosi rendőrök a TEK szakembereinek a segítségét kérték, s az akció során elfogták és előállították a házban élő 19 éves fiút és annak 36 éves édesanyját.

A megtalált fegyverzeti anyagokat a házkutatásban részt vevő szakértők megvizsgálták. A kézigránátfejeket azonban további szakértői vizsgálatnak vetik alá, mivel a helyszínen nem volt megállapítható, hogy azok tartalmaznak-e robbanóanyagot. A lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatott fiú és anyja a lefoglalt tárgyakról azt mondta, azokat a jelenleg kamionsofőrként dolgozó apa vitte haza az 1990-es évek elején a sorkatonai szolgálatából. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, így őt csak később, a hazaérkezése után hallgathatják ki.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 07. 13:57, vasárnap | Kék hírek

Ügyes trükkel kaptak el a magyar rendőrök egy bűnözőt - videókkal

A rendőrök igazi csapatmunka eredményeként fogták el a tolvajt és szerezték vissza a lopott telefont.

2022. Augusztus 06. 09:09, szombat | Kék hírek

Ájultra verte, majd bezárta és magára hagyta élettársát

Életveszélyes sérülést szenvedett a nő.

2022. Augusztus 05. 15:05, péntek | Kék hírek

Még akkor is jöttek a drogos vevők, amikor a rendőrök házkutatást tartottak

Indítványozta a Tatabányai Járási Ügyészség annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki Tatabánya területén kábítószert árult.

2022. Augusztus 04. 14:02, csütörtök | Kék hírek

Szerszámnyéllel verte halálra alkalmazottját, vádat emeltek ellene

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy pirtói férfi ellen, aki ittasan egy szerszámnyéllel halálra verte a tanyáján élő alkalmazottját.