Városlista
2022. augusztus 7, vasárnap - Ibolya

Hírek

2021. Május 08. 10:20, szombat | Bulvár
Forrás: 24.hu

Ma éjjel, vagy holnap hajnalban zuhanhatnak a Földre a kínaiak elszabadult rakétájának darabjai

Ma éjjel, vagy holnap hajnalban zuhanhatnak a Földre a kínaiak elszabadult rakétájának darabjai

Még mindig nagy a bizonytalanság, de valamennyire sikerült szűkíteni a várható becsapódási helyszínt. A szakértők szerint a rakéta az északi 41,5. és a déli 41.5. szélességi fok között csapódhat majd be.

Kína április 29-én lőtte fel a világűrbe leendő állandó űrállomásának főmodulját a Hosszú Menetelés 5B rakétával. A Tian-he, vagyis Mennyei Harmónia elnevezésű modult a Hainan szigetén található űrközpontból indították útjára, ám elvesztették felette az irányítást.A harminc méteres és 18 tonnás rakéta az évtizedek egyik legnagyobb olyan űreszköze, mely irányítatlanul zuhan a Föld felé.

A Reuters londoni hírügynökség az amerikai Aerospace Corporation számításaira hivatkozva azt írta, hogy a maradványok szombat éjszaka vagy vasárnap hajnalban léphetnek be a légkörbe. Pénteken Kína külügyminisztériuma úgy nyilatkozott, hogy visszatérés közben a rakéta darabjai el fognak égni, és minimális a valószínűsége, hogy bármiféle kárt okoznának.

Ugyanezt fogalmazta meg Jonathan McDowell, a Harvard Egyetem asztrofizikusa is, aki szerint a helyzet nem drámai, és kicsi az esélye, hogy valakit eltalál a rakéta egy darabja. A szakértő szerint valószínűleg az óceánban landolnak majd a darabok, egészen egyszerűen azért, mert ez teszi ki a bolygó felszínének jó részét.

Címkék: űrkutatás, rakéta

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 04. 15:22, csütörtök | Bulvár

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

Idén második alkalommal került megrendezésre a strandfoci bajnokság Hajdúdorogon, amelynek töretlen népszerűségét jól jelzi, hogy 20 csapat jelezte nevezési szándékát,

2022. Augusztus 04. 12:02, csütörtök | Bulvár

Magyarországon tartják a guppi tenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását

Magyarországon tartják a guppi díszhaltenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását augusztus 4-6. között, a Pakson megrendezésre kerülő versenyen mintegy 80 tenyésztőtől 200 halpár érkezett 18 országból

2022. Augusztus 04. 08:04, csütörtök | Bulvár

Elindul az Omega együttes életműsorozata

Elindítja az Omega együttes életműsorozatát a GrundRecords. A legendás zenekar felvételeinek sorát nyitó CD-ken az első, 1968-as nagylemezt megelőző időszak kislemezeit, rádiófelvételei szerepelnek.

2022. Augusztus 03. 17:05, szerda | Bulvár

Állatos élmények, családi programok és koncertek az Állatkerti Fesztiválon

Állatos élmények, családi programok, koncertek és előadások várják a közönséget csütörtöktől vasárnapig az Állatkerti Fesztiválon, a Fővárosi Állat- és Növénykertben.