Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Október 08. 12:45, csütörtök | PR

Magyar hangok, amik összenőttek a színészekkel a szinkronstúdióban

Magyar hangok, amik összenőttek a színészekkel a szinkronstúdióban

Ismertebb színészek szinkronizálásánál általános gyakorlat, hogy egy jól bevált hangot alkalmaznak a szinkronstúdiók. Íme öt példa, amikor végleg összenőtt egy külföldi színész és a magyar hangja.

Sokan ismerik azt a szörnyű érzést, amikor végre behozzák kedvenc színészünk új filmjét a hazai mozikba – és a kritikus pillanatban egy idegen hangján szólal meg. A csalódás enyhe kifejezés rá és alaposan el tudja rontani az élményt, amit a film egyébként nyújtott volna. Éppen ezért a magyar szinkronstúdiókban tudatosan törekszenek rá, hogy egy-egy ismertebb színész állandó magyar szinkronhangon szólaljon meg.

Van, hogy évekig keresgélik a megfelelő hangot és van olyan is, hogy a kezdetektől megvan az a hang, ami hozzánő egy külföldi színészhez. Hoztunk öt példát, amikor a magyar hang jobb az eredetinél.

Bujtor István – Bud Spencer

Bujtor István olyannyira hozzánőtt a Bud Spencer által hozott figurákhoz, hogy még a nagy bunyóshoz hasonló magyar filmeket is készített, persze egy kis magyar ízzel és csavarral. Ötvös Csöpit senki nem felejti el, mint ahogy Piedonét sem.

Galambos Péter – Vin Disel

Mai sztárok közül Vin Disel és Galambos Péter párosa az egyik legerősebb a magyar szinkronstúdiókban. El sem tudnánk képzelni, hogy a Halálos iramban néhány szavas keményfiús dialógusaiban ne Galambos Péter hangján csattanjanak azok a rövid, de velős beszólások Vin Disel szájából.

Dörner György – Bruce Willis

Bruce Willis szinkronizálásakor nagyon hamar rátaláltak a szinkronstúdiók Dörner Györgyre, és a páros hosszútávon is nyerőnek bizonyult. Mindegy, hogy a Drágán add az életed filmekről van szó, a Hetedik érzék borzongató jeleneteiről, vagy az Ötödik elem lúzer taxisofőrjéről, Dörner György tökéletesen hozza a színvonalat.

Forgács Péter – David Hasselhoff

Kis tisztelgés a régi nagyok előtt, hogy megemlékezünk David Hasselhoffról és a Knight Rider című sorozatról, ami nélkül el sem tudtuk volna képzelni a nyolcvanas és kilencvenes évek hétvégéit. Forgács Péter immáron közel harminc éve adja a hangját David Hasselhoff kisebb-nagyobb sikerű alakításaihoz akár autós bűnüldözésről van szó, akár tengerparti kalandokról a Baywatch-ban.

Végvári Tamás – Sir David Attenborough

A végére egy olyan példát hagytunk, aki sok szempontból történelmet írt és megmutatja, hogy nem csak filmszínészekhez tud hozzánőni a magyar hangjuk. Generációk nézték szájtátva Sir David Attenborough varázslatos természetfilmjeit és hallgatták az állatvilág titkait Végvári Tamás hangján, aki haláláig hűen tolmácsolta a nagy természetfilmes szavait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.