Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Április 08. 16:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyar repülőgép-karbantartó technológiát válogattak be a legígéretesebb innovációk közé

Magyar repülőgép-karbantartó technológiát válogattak be a legígéretesebb innovációk közé

Egy magyar fejlesztésű, kiterjesztett valóságon alapuló repülőgép-karbantartó technológiát is beválogattak az MRO Americas konferencia szervezői a tíz legígéretesebb innováció közé.

Az AerinX hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a repülőgépipar és légi közlekedés világszinten legjelentősebb szaklapja, az Aviation Week által szervezett MRO Americas konferencián 800 cég, összesen 15 ezer képviselője vesz részt Atlantában. Ezen az rendezvényen mutatkozhat be az AerinX magyar gépkarbantartó megoldás.

A cég kiterjesztett valóság alapú rendszert fejleszt, amellyel a repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálása, és az ehhez kapcsolódó karbantartási munka lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és precízebbé válhat. Ez az iparág egyik jelentős problémáját oldhatja meg, hiszen jelenleg a légijárművek külső felületének átvizsgálása manuálisan, kézi eszközökkel zajlik és több ezer oldalnyi dokumentációval jár.

Az AerinX tavaly év végén összesen 250 millió forint tőkebefektetésről kötött megállapodást az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealappal, majd stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb repülőgép karbantartó vállalatával, az Aeroplex of Central Europe-pal. Emellett a világ legnagyobb repülőgépipari gyártóival, karbantartó- és lízing vállalataival, illetve légitársaságaival is előrehaladott tárgyalásokat folytat együttműködésről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.