Városlista
2023. december 1, péntek - Elza

Hírek

2017. Május 27. 14:06, szombat | Belföld
Forrás: mti

Magyarország jelentős kihívása a fenntarthatóság

Magyarország jelentős kihívása a fenntarthatóság

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára szerint Magyarország jelentős kihívása a fenntarthatóság, pedig az erőforrásokkal való jó gazdálkodással a jólét színvonalát is növelni lehet.

Bartus Gábor az M1 aktuális csatorna szombati műsorában elmondta, kétféle erőforrás létezik. Az egyikből, a természetiből készleteinek vannak, amelyekből az emberiség végéig gazdálkodni kell. Emellett a másik típus az emberek által gyarapítható erőforrás, ilyen a fizikai, gazdasági tőke, a tudás és az egészség is.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács kétévente készít jelentést a magyar állapotokról, ebben 16 indikátort használnak. A legutóbbi jelentés arra mutatott rá, hogy a 16-ből egy sincs, amely az átlagosnál jobb értékű lenne és javulást mutatna, ezért ez Magyarország jelentős kihívása.

Hangsúlyozta: ha az erőforrásokat jó állapotban tartanánk, akkor a jólét is magasabb lehetne.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Belföld

Nébih: Kurkuma port hívott vissza a forgalmazó

Nem engedélyezett növényvédőszer-maradék (klórpirifosz) miatt az Asian Home Kft. visszahívta a forgalomból a 100 grammos Turmeric powder haldi kurkuma port - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe