Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 23. 16:37, péntek | Helyi

Magyarország Top 10 éttermébe választották az esztergomi Bistro42-őt

Magyarország Top 10 éttermébe választották az esztergomi Bistro42-őt

Egy közelmúltban elvégzett KSH felmérés alapján valamivel több, mint 51 ezer étterem és cukrászda üzemel Magyarországon. Ebből a TOP10-be, illetve a vidék TOP3-ba bekerülni nem olyan, mint egy orvosi felvételi.

Sokkal inkább a Marsra utazó asztronauták kiválasztásához hasonlít.

Ötvenegyezerből tíz! Az esztergomi Bistro42 séfje Barna Ádám és csapata megugrotta ezt a szintet.

Ízek, szakmai tudás, elhivatottság, szenvedély, csapatmunka - ez az ötös juttatta a Bistro42-őt az 51 ezerből az első tízbe. Úgy, hogy a tulajdonos üzemeltető, Varga Sándor vállalkozó meghívására Ádám pár hónapja „tette át a székhelyét Esztergomba”, úgy, hogy gyakorlatilag be kellett zárniuk a nyitást követően azonnal és csak pár hete nyitottak újra és úgy, hogy a két tulajdonos szinte a semmiből építette fel azt lelkes és kiváló csapatot, akivel együtt a Dining Guide zsűrije az élre sorolta. Arról az étteremről beszélünk, amelyet egy elhivatott tulajdonos irányít és amelynek konyháját egy olyan séf vezeti, amelyet az általa összekovácsolt csapat nem csupán munkahelynek tekint, hanem „szeretemhelynek” is, ahová jó bejárni, ahol jó dolgozni és - amelyet a hazai gasztronómiai világ kiválóságai és egy nemzetközi zsűri ítélt most az ország egyik legjobbjának.

Fausto Arrighi, a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szakmai főtanácsadója és Barna Ádám. Fotó: Dining Guide Facebook/Schumy Csaba

Vidéken vagyunk. Esztergomban vagyunk. Van mire büszkék lennünk. Királyi székhely voltunk. Első főváros voltunk. Itt született az államalapító István király. Nálunk van az egyik legszebb panoráma egész Európában, a mi Bazilikánk a legnagyobb és legmagasabb egyházi épület Magyarországon, a benne lévő oltárkép pedig a világ legnagyobb, egyetlen vászonra festett oltárképe, itt áll Babits kedvenc házikója az Előhegyen, hogy csak néhányat említsek a legek közül. Most pedig lett még egy „legünk” még egy dologra lehetünk büszkék mi, esztergomiak.

A Széchenyi téri, Rudolf-Ház földszintjén megbúvó Bistro42-be - bár nemrég nyitott - lassan hazajárnak a vendégek. Ádám kreatívan komponált ízgazdag ételei, a mindig mosolygós, készséges személyzet, a barátságos hangulat visszavonzza, aki már egyszer járt itt. Senki ne dőljön be annak a hiedelemnek, hogy az a hely, ami szép, igényes, és jó értelemben elüt a környezetétől, az rideg, merev és megfizethetetlen.

Nem így van. Aki betér hozzájuk hamar átlátja, hogy az előítéleteket szépen hátra lehet dobni, mégpedig jó messzire. A Bistro42-ben lélek van. Jó lélek, azoké, akik szívvel-lélekkel azon vannak, hogy minden betérő vendég a legjobbat kapja és jól érezze magát. Akár egy reggelire, akár egy kávéra vagy egy pohár italra ül be valaki, akkor is megtapasztalhatja a professzionális kiszolgálás mellett azt a fesztelen légkört, ahol a vendég a legfontosabb, figyelnek rá, ám mindezt olyan mosolygósan oldott hangulatban teszik, hogy bárki pillanatok alatt kedves ismerősnek érezheti magát.

Sallangmentes maximalizmus. Ez jellemzi a Bistro42-őt.
Erről szólnak Barna Ádám profizmussal, szívvel és szeretettel készített, a hazai ízekre és hagyományokra épülő, de mégis izgalmasan újragondolt, telt és harmonikus ízvilágú fogásai. Ez sugárzik az étterem csapatának minden mozdulatából.
Büszkék lehetünk, hogy köztünk vannak, itt alkotnak, és még egy ok arra, amiért jó esztergominak lenni, vagy ide látogatni.

Gratulálunk!

Videó a Dining Guide TOP10 Étterem díjkiosztójáról /Bistro42.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT