Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2022. Március 29. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Magyarországon is elosztópontot alakított ki egy nemzetközi segélyszervezet

Magyarországon is elosztópontot alakított ki egy nemzetközi segélyszervezet

Magyarországra és Lengyelországra telepítette regionális logisztikai központjait Ukrajna és az ukrajnai menekültek támogatására a Global Empowerment Mission (GEM) nemzetközi segélyszervezet.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint a tatabányai logisztikai központba minimum napi öt konténer, heti 550 raklap adomány érkezik több mint 800 millió forint értékben, és onnan magyarországi segítő szervezeteknek, egyházaknak, valamint Moldovába, Romániába és Szlovákiába szállítják tovább.

A tatabányai raktárban bő 2500 négyzetméteren több mint 1200 raklap egyidejű tárolása lehetséges, de több adomány beérkezése esetén további 800 raklap tárolását is meg tudják oldani helyben.

A következő három hónapban európai szinten 85 millió dollár értékben érkezik a menekülteknek többek között tartós élelmiszer, takaró, víz, gyógyszer, amelyek 35 százalékát Magyarországra szállítják - írták.

A közleményben idézték Michael Capponit, a GEM alapítóját és elnökét, aki közölte: négy raktárral, illetve szállítási kapacitással segítik a helyi szervezeteket.

A GEM több mint húsz éve nyújt azonnali segítséget a globális katasztrófák és civil vészhelyzetek helyszínein világszerte. Hozzátették: Magyarországon is várják cégek, nonprofit és civil szervezetek jelentkezését, amelyek szeretnék adományaikkal segíteni a háború sújtotta térségben élőket, és a szállításához, logisztikai támogatásra van szükségük.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 05. 13:46, szerda | Belföld

Gyengül a forint, emelkedik az olajár- és a gázár

Hétfőn napközben gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, miközben emelkedett a kőolaj és a földgáz jegyzése.

2022. Október 05. 13:41, szerda | Belföld

Rendkívüli, százezer forintos rezsitámogatást fizet minden dolgozójának a Mészáros Csoport

A dolgozói iránt érzett felelősségből minimum nettó százezer forintos rezsitámogatást fizet minden munkavállalójának a Mészáros Csoport.

2022. Október 05. 13:34, szerda | Belföld

Idős, beteg édesanyja megölése miatt emeltek vádat egy hatvani férfi ellen

Idős, beteg édesanyja megölése miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy hatvani férfi ellen - közölte a szervezet sajtószóvivője

2022. Október 05. 11:06, szerda | Belföld

Tanulságos videó arról, hogyan dolgoznak a trükkös csalók

A bank ügyintézőjének adta ki magát egy csaló, aki az ügyfél bankkártyájának adatait akarta megszerezni.