Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 21. 17:07, csütörtök | Helyi
Forrás: kemöh

Majd 900 millió a karácsonyfa alatt Esztergomban - Több projekt is nyert!

Majd 900 millió a karácsonyfa alatt Esztergomban - Több projekt is nyert!

Palatinus-tó környezetének fejlesztése, a Dobó iskola épületének és a sportcsarnoknak az energetikai felújítása is megvalósulhat. A pályázatok összege mintegy 900 millió forint.

Újabb nyertes pályázatokat hirdettek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – az idei első körös nyertes projektek után már a második kör támogatottjainak sora is ismert. 43 pályázónak jelent ez igazi karácsonyi örömhírt!

A megyei önkormányzat koordinációjával és támogató döntésével az év első felében 134 db pályázat már zöld utat kapott – ezek esetében elkezdődtek a közbeszerzések, néhány pedig már a megvalósítás, vagy éppen az átadás szakaszába lépett.

A második körben most újabb 34 pályázatról született pozitív döntés több mint 3,78 milliárd forint értékben. A karácsonyi csomagból a támogatásnak köszönhetően többek között ökoturisztikai központok szépülnek, kerékpárutak újulnak meg, 12 településen a csapadékvíz- elvezetés problémája oldódik meg, valamint önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése valósul meg. „A jelenlegi csomagból 9 város, 13 település és 1 egyesület részesült támogatásban. Nagy öröm, hogy a megyei településeknek és a megye lakóinak ilyen jelentős ajándékot tehetünk a fa alá” – mondta Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Ahogy a korábbi támogatások, ez az összeg is a megyében élők életszínvonalának és kikapcsolódási lehetőségeinek, munkakörülményeinek javítását segíti majd elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT