Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 15. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/Közútkezelő

Majd kétmilliárdos útfelújítás a megyében

Majd kétmilliárdos útfelújítás a megyében

Több útszakasz is megújult a megyében a közelmúltban. Esztergom térségében is jelentős felújításokat végzett a közútkezelő összesen 1,8 milliárd forintból.

Összesen 69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újult meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javult, csökkentek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Komárom-Esztergom megyét érintően az 1. számú Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom elsőrendű főút, a 10. számú Budapest-Dorog-Almásfüzítő elsőrendű főút, a 11. számú Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, a 111. sz. Esztergom-Dorog másodrendű főút, és a 81. sz. Székesfehérvár-Kisbér-Győr másodrendű főút térképen jelölt szakaszainak felújítására adta át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 15 kilométer hosszon, mintegy 1,8 milliárd forint hazai forrásból indult a kivitelezés.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörtént. A közlekedésbiztonság javítására gyalogos átkelők és helyenként ezek középszigetei újultak meg. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultak a jelzőtáblák, és a szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készültek. A közmű üzemeltetőkkel, és tualjdonosokkal folytatott egyezetéseknek köszönhetően az érintett belterületi szakaszokon számos aknafedlap cseréjére is sor került.

Nyergesújfaluban az önkormányzati és a magyar állam közös finanszírozásában teljesen átépítette a Beloiannisz utca 150 méter hosszban a közútkezelő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT