Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2016. Október 15. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/Közútkezelő

Majd kétmilliárdos útfelújítás a megyében

Majd kétmilliárdos útfelújítás a megyében

Több útszakasz is megújult a megyében a közelmúltban. Esztergom térségében is jelentős felújításokat végzett a közútkezelő összesen 1,8 milliárd forintból.

Összesen 69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újult meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javult, csökkentek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Komárom-Esztergom megyét érintően az 1. számú Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom elsőrendű főút, a 10. számú Budapest-Dorog-Almásfüzítő elsőrendű főút, a 11. számú Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, a 111. sz. Esztergom-Dorog másodrendű főút, és a 81. sz. Székesfehérvár-Kisbér-Győr másodrendű főút térképen jelölt szakaszainak felújítására adta át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 15 kilométer hosszon, mintegy 1,8 milliárd forint hazai forrásból indult a kivitelezés.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörtént. A közlekedésbiztonság javítására gyalogos átkelők és helyenként ezek középszigetei újultak meg. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítettek, megújultak a jelzőtáblák, és a szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készültek. A közmű üzemeltetőkkel, és tualjdonosokkal folytatott egyezetéseknek köszönhetően az érintett belterületi szakaszokon számos aknafedlap cseréjére is sor került.

Nyergesújfaluban az önkormányzati és a magyar állam közös finanszírozásában teljesen átépítette a Beloiannisz utca 150 méter hosszban a közútkezelő.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban